Never a dull moment….

“vertel eens wat over je jeugd”. Die vraag blijft maar in mijn hoofd malen, de antwoorden ook trouwens.
De sessie van gisteren heeft weer de nodige impact gehad.
Het is wel prettig dat ik de gesprekken in de avonduren kan doen. Dat kan sinds een poos in dit ziekenhuis. Daar hebben de specialisten ook ’s avonds spreekuur.

En zo zat ik gisterenavond in een stille gang te wachten.Tijdens het wachten opende ik facebook en ging naar de optie ‘inchecken’ ik zocht in de lijst van locaties het ziekenhuis op en upte een bijpassende foto.

Dat bleef niet onopgemerkt mijn mailbox liep vol met vragen van mensen die zich afvroegen ‘wat er aan de knikker was’.  Logisch, bedacht ik me, want het tijdstip en de locatie is niet iets waar je ‘gezonde’ mensen snel verwacht.
Dus voor de volgende x, geen paniek mensen!

Waar was ik gebleven, owhja, het malen en mijn hoofdpijn vandaag. Gets, ik zit helemaal niet te wachten op wéér een dag moe zijn. Het lijkt ook net alsof ik er niet helemaal bij ben…daar heb ik sowieso al wat meer last van dan anders sinds de ophoging van de medicatie.

Zo liet ik eergisteren een glas kapot vallen, viel gewoon uit mijn hand! bizar, vooral omdat ik vergat te stofzuigen en vervolgens een paar uur later een stuk(je) glas uit mijn voet kon halen. Mijn dreumes had gewond kunnen raken!!!!!!! dat wil je toch niet op je geweten hebben?

En net viel er een pak Icetea uit mijn handen. Nét nu ik me voorgenomen had eens rustig op de bank te gaan liggen met één oog op de dreumes en het andere oog op mijn ipad. Natuurlijk bleef dat pak niet dichtzitten neee….neeeeeeeeeeeee…NEEEE….dat pak icetea brak op een naad open (zie foto) en vervolgens zat de hele keuken incl. hond en kind onder het sap. Ik vloekte een vloek en zocht een handdoek, tegelijkertijd kroop de dreumes op handen en voeten door de tea-plas en de hond hoorde ik luid smakkend een deel van het sap opslurpen. Natuurlijk stonden weer een paar laarzen van mij tussen de ravage en helaas hadden ook zij schade opgelopen.

Ooooohhhh…..Mmmmmmm….Yyyy…God….daar zat ik dus echt niet op te wachten.
Ik ben een hele poos bezig geweest met iedereen ontdoen van het riekende sapje en het schoonmaken van de vloer.
Nu heb ik pas echt hoofdpijn en helemaal geen zin meer in ipad-en of achter de dreumes aan te rennen.

Iemand nog ideeen hoe je een ondeugend onderzoekend klein dreumesjongetje makkelijk kunt entertainen.
Wat uiteraard zijn moeder weinig tot geen inspanning kost?

9 Comments

 • Eric
  6 jaar ago

  Ik duim dat die gesprekken ook een stukje verwerking voor je zijn.
  Wens je een heel goed weekend.
  Liefs Eric.

 • 6 jaar ago

  Even iets heel anders, je maakt echt geweldige foto’s…..wat je dreumes betreft, papier, zand, water en klooien maar!

 • 6 jaar ago

  met 1 kg lasagne dus, dat stond er nog niet bij. Ook een voltreffer, hoor 😉

 • 6 jaar ago

  Openscheurende brikken Icetea, werkelijk, het zou verboden moeten worden. Wat een plakboeltje is dat zeg. (ok, ik heb wel even moeten lachen met die slurpende hond, hoor).
  Weet je, liefje, zelfs de vrouw met de meest stalen zenuwen wordt gek van zo’n dingen. Dus er is geen reden waarom jij hiervan niet even uitgeput mag zijn.

  (kon je nog van de vloer af achteraf? ;-))
  (en goh, ik moet hier ineens denken aan het moment waarop dat aluminium bakje met 1 kg doormidden plooide op het moment dat ik hem van de keuken naar de eetkamer bracht…)

 • 6 jaar ago

  zucht….waarschijnlijk voelt hij het aan en wordt hij extra ondeugend….waah! En als je hem zn gang laat gaan en de rest van de dag ook niks opruimt en de troep laat, verveelt het hem dan niet,of gaat hij onverstoorbaar verder?
  Tjemig, die van mij slaapt tussen de middag ruim 2 uur en als ik echt moe ben, zuigt hij als een spons die tv op….hmmmmm, even nadenken of ik nog tips heb…

 • Mammalien
  6 jaar ago

  Dat weet ik nog wel, dat hoe vermoeider je bent (gewoon van een nacht niet slapen ofzo) hoe erger het is om je dreumes te vermaken. Er gaat van alles mis en je kind wordt chagrijnig van aandachtstekort.
  Kun je een beetje bijtanken (rusten) als hij slaapt? Of doet hij dat niet meer?

  Dreumes vermaak: nieuwe dingen,wat dan ook. Een doos vol onschuldige troep, wc rol, knijpers… alles waar hij lekker met zijn vingertjes aan kan friemelen en kapot mag maken? Of iets wat “eigenlijk” niet mag (de playmobiel van zus). Hier doen puzzels het altijd goed, en euh,… in noodgevallen zet ik hem altijd voor de tv (dvd)… en hoop dan zelf even te kunnen rusten…met één oog open inderdaad.

 • Nicolet
  6 jaar ago

  Hoi, Ik lees hierboven krijsen als je hem in de box zet. Toch hield ik het wel vol ondanks het krijsen. Kind beneden in de box en ik even naar zolder, prutsen/wassen/uitblazen. Niet te lang, maar toch kon ik me dan net weer even opladen om er weer even tegen te kunnen. Verder weinig tips hier. Hier ook een ondeugend jochie (nog hoor met 3,5). Ik zorgde dat er weinig uit de kasten te halen viel dat kwaad kon en liet het soms maar gebeuren dan. succes met je “de wereld ontdekkende dreumes”

 • 6 jaar ago

  Nee joh, helemaal geen slechte moeder! Maar mijn dreumes wil alleen maar ondeugend zijn, alles uit de kasten trekken, aan dingen zitten wat niet mag…krijsen als hij in de box wordt gezet. Het is eigenlijk best een ‘pain in the ass’ om eerlijk te zijn….zucht….ik zou willen dat hij eens rustig tv ging kijken…had ik ook es even een beetje rust 🙁

 • 6 jaar ago

  Klinkt misschien heel fout, maar af en toe een filmpje of de tv aan kan echt geen kwaad voor de dreumes….of ben ik nu een hele slechte moeder??

Geef een reactie

Related Posts

%d bloggers liken dit: