Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Nieuwe ontdekking

N

Afgelopen weekend ontdekte ik de granaatappel, ik zag ze liggen bij een groothandel en wilde het wel eens proeven.
Thuisgekomen zocht ik het de vrucht op het internet en werd nog enthousiaster.  Na een poos flink surfen op het internet kàn en wil ik jullie deze informatie niet onthouden.
Ook omdat er onder ons wat mensen zijn die sukkelen met de gezondheid, en wie-weet wist je dit nog niet en kun je er iets mee?!
Het leek me leuk een aantal feitjes met jullie te delen.
Wist je dat:

 • de handgranaat naar de granaatappel is vernoemd? (als de vrucht op de grond valt dan barst hij open en schieten de zaadjes alle kanten op)
 • ze een bron zijn van kalium en vitamine C en vooral van polyfenolen, waarvan onderzoek heeft aangetoond dat de granaatappel 3 à 4 maal meer polyfenolen bevat dan rode wijn, druivensap of groene thee?
 • polyfenolen krachtige antioxidanten zijn?
 • polyfenolen werken ontstekingsremmend en zorgen voor een daling van het LDL- cholesterol
 • ook schijnen polyfenolen de ziekte van Alzheimer met 76% te kunnen voorkomen (bron: Wikipedia)
 • de pitjes zouden de bloeddruk verlagen zorgen voor een mooie huid, overgangskwalen verminderen en preventief werken tegen hart- en vaatziekten èn kanker
 • in China schijnt het één van de drie gezegende vruchten te zijn van het Boeddhisme

Er is nog veel meer goed over deze vrucht te vinden maar hierboven staan er een paar die mij in ieder geval al behoorlijk aanspreken.
Het is beslist geen goedkoop fruit, maar af en toe een gezond stuk fruit eten mag wat kosten.
Het is trouwens ook mogelijk om het sap in pakken en flesjes te kopen.

Helaas kwam ik er (vandaag) achter dat het seizoen voorbij is en dat het weer een behoorlijke poos gaat duren voor ze weer verkocht worden.
Balen!!

IMG_5128

Dit kistje met granaatappelen zijn de laatsten die ik kon vinden rondom de casa. Een rondje over de markt bracht dit kistje met de kostbare schat op.
Het is dat jullie allemaal zover weg wonen, anders mochten jullie ze hier gerust komen proeven.

7 reacties

Geef een reactie

 • Hebben ze nu in het assortiment hoor, ze moeten in het vak met gekoelde fruitsalades, aardbeien, bessen, e.d. liggen. Zijn kleine vierkante bakjes Euro 2,00.
  Groetjes

 • Ik vind het wel lekker. Maar zou toch wel graag bij je komen proeven, gewoon voor de gezelligheid.

 • … en ’t is ook nog eens erg lekker!

  (’n collega zweert bij granaatappelsap, en heeft me al meer dan eens een glas toegeschoven. Eigenlijk flauw dat we ‘m dan wat plagen met zijn vrije radicalen, want het is echt goed spul.)

 • Ik Ik kende ze nog van mijn au pair schap in Israël heeeeeeeeeeeeeel lang geleden. Ze hebben tegenwoordig bij AH in het koel fruitvak bakjes met granaatappelpitjes ook heel lekker; maar vrij prijzig voor 2 Euri een bakjes maar regelmatig in de bonus.

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: