Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Nog even over die crime scene

N

Dat crime scene verhaal van gisteren heeft- hoop ik – geen bezoekers gekost.
Aan de andere kant, het blijft de waarheid en dat wilde ik vanaf het begin documenteren.
Het feit dat ik het grappig vond, en de shrink niet, wil ik graag uitleggen.
Ondanks dat de shrink veel van me weet, kent hij onderstaand verhaal niet.

Ik ben geen fan van spelshows of alles wat te zien is op de commerciële omroep. Geeft mij maar het informatieve gebeuren op ned 1,2 en 3.
Docu’s en meer van dat alles…dat is meer mijn ding.
Wanneer het begonnen is weet ik niet maar het kon wel eens een jaar of 10 geleden zijn dat ik geïntrigeerd raakte door de politieserie Law en Order.
Ook was er toen een serie op tv die heette CSI. Uiteraard begon ik dat ook te volgen.
Op de publieke omroepen volgde ik ook alles wat los en vast zat vwb Engelse detectives.
Ik hou van de manier hoe de camera’s hun weg zoeken, het Engelse accent van de acteurs en de wonderschone omgeving waarin het vaak wordt gefilmd.
Ik doe nu pogingen de serie ‘Sherlock Holmes’ te volgen. Ja. Een poging, want tegenwoordig doe je mij geen plezier met tv-programma’s, mijn geheugen is zo slecht, dat ik vrij vlot vergeten ben wat ik heb gekeken en dus niet lang benieuwd blijf naar de afloop.

Afijn, de chef maakt regelmatig een grapje dat ik ‘vroeger’ als rechercheur een beter geheugen had dan tegenwoordig.
En zo werden er al ‘crime scene’ grappen gemaakt  vóór ik in deze toestand raakte.
Ik word met vlagen nog wel eens Sherlock genoemd als ik weer een theorie probeer te doorgronden van iets wat ik zie op straat of ergens lees.
Maar ik raak al snel verstrikt in het web van warrige hersenen die ook wat zijn versuft door medicatie.

We hebben hier ook te maken met een gezonde dosis zelfspot. Ik neem mezelf niet altijd serieus en vind mijn gedrag – hoe triest ook-  vaak erg lachwekkend.
Want af en toe is het bijna niet voor te stellen wat voor soort vrouw ik hiervoor was. Het staat zo haaks op het angstige en depressieve wezen wat ik nu ben.
Soms zit ik daar echt wel heel erg mee in mijn maag, maar af en toe geef ik er liever een positieve grappige draai aan.
En als mij dat niet lukt, dan lukt het de chef altijd wel om er een grappige draai aan te geven.

Zo, hoop dat dit verhaal wat verhelderend heeft gewerkt voor mijn lezers.

4 reacties

Geef een reactie

 • Die zelfspot en humor heb je zeker nog. Al meermaals (al dan niet live) ervaren. Dat heb je ook nodig, zonder dat gaat het zeker niet.
  Dikke knuffel!

 • Juist die heerlijke (zelf)spot, soms tegen het zwartgallige aan, vind ik zo geweldig.
  Als je aan (de meest) heftige situaties geen grap meer mag verbinden – waar blijf je dan?! Persoonlijk lijkt het me een heel goed teken en een gezond iets, wanneer iemand welke situatie dan ook toch met een vleug humor kan bekijken, hoe zwart die humor misschien ook overkomt op anderen.
  (Humor relativeert ook.)
  Maak je daar niet druk om: er zullen altijd mensen zijn die steil achterover vallen met klapperende oren, maar moet jij je daarom maar voortaan inhouden? Nee toch zeker!

 • Wat een fijne reactie van jou! dank je wel, doet me goed. Die beveiliging is inderdaad een ramp, zou willen dat ik daar al een betere oplossing voor had 🙁

  Beterschap en succes met klussen! x

 • Ik heb het gelezen en NIET gereageerd, verschillende oorzaken, vooral aan mijn kant (we zijn aan het klussen in huis, ik ben grieperig, het gaat niet altijd lekker met de beveilging op jouw site, afhankelijk van op welke computer ik inlog, geen inspiratie voor een antwoord…) Je verhaal is verhelderend, zeker, en ook leuk (..) om te lezen, maar eigenlijk had ik het wel begrepen. Zelfspot, dat zouden de mensen meer moeten hebben… geweldig. Ondanks alles is het natuurlijk wel een triest gedoe, hoop dat je er over een tijd alléén nog maar om lachen kunt..

  Soms vind ik het moeilijk een goede reactie te verzinnen, en schrijf ik niet altijd wat. Trek je dat niet persoonlijk aan!

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: