Onmisbaar

Als we deze gezichtuitdrukking zien, met het daarbij behorende gegil dan weten we vrijwel zeker wat hij bedoelt......We duiken met z'n allen op de grond en zoeken zijn knuffel.

 

Het begon een tijdje geleden tijdens het voeden. Tijdens het drinken wreef hij over zijn wang met het zachte doekje...heel schattig.

Sinds afgelopen week wil hij dat het doekje mee gaat naar beneden (voorheen bleef het in zijn bedje achter)

En nu moet hij overal mee naartoe, zelfs in de kinderwagen.

Een tijd geleden kocht ik een nieuw doekje, wat trouwens best nog veel voeten in de aarde had. Hij was niet meer in de winkel te koop. Dankzij een aardige ridder en zijn jonkvrouw kwam na vier weken wachten toch een vervangend doekje.

Maar als je denkt dat hij zich laat foppen. NO WAY! Er is er maar eentje die hij wil…en dat is dat groezelige naar spuugjes riekende doekje.
Ik heb zelf geen ervaring met kleine kinderen en knuffels/doekjes die onmisbaar zijn. Ik hoop dat ik er goed aan doe om hem niet te scheiden van zijn knuffel. Maar aan de andere kant baart het me ook zorgen dat mijn kleine duimzuiger straks helemaal niet meer zonder dat ding kan. Of is dit ook weer een fase?

 

9 Comments

 • Mrs. Martens

  7 mei 2012 22:53

  Ik zal proberen wat met jullie tips te doen…ik vind het wel lief om te lezen dat er meer kindjes erg gehecht zijn aan hun knuffeltje.

 • Mrs. Martens

  7 mei 2012 22:43

  Nou, dat wassen dat durf ik al niet..omdat hij de geur ontzettend belangrijk lijkt te vinden. Die neppert wil hij niet..die is ook nog mooi geel natuurlijk. Ik heb ondertussen al met die Neppert geslapen, ik heb hem al bij hem in zijn slaapzak gelegd..maar nog steeds wil hij er niets van weten..dus…ik vind het best lastig 🙁 Arme Oot, ik snap zijn verdriet, gelukkig kon hij hem later weer in zijn armen sluiten, klammig of niet 🙂

 • Nienke

  7 mei 2012 21:37

  Och gos… Zo verschrikkelijk lief is dat: zo’n jochie met een knuffel… of met een doek!

  Geen idee wanneer het wat slijt, die liefde; Ocker en VanderLubbe zijn nog altijd onafscheidelijk.
  En Otis lag vanochtend moederhartdoorborend te schreien: zijn knuffel zat in de wasmachine. Uit ellende heb ik het ding na afloop van het wasprogramma maar klammig en wel aan hem teruggegeven. Voortaan beter timen: wassen wanneer meneer beneden speelt – en niet net gaat ‘slapen’ (kwam dus helemaal niets meer van – tot hij zijn Lief weer in de armen had). 😉

 • Jona

  7 mei 2012 13:55

  Aaaah!! Wat een engel die krullenkop van jou! <3 Prachtig! Hier is ook 1 knuffel onmisbaar; Koekie, de konijn met lange oren. Vooral het labeltje bij het kontje wordt doodgeknuffeld. We proberen Koekie binnen te houden,anders ben ik erg bang voor een groot drama…

 • Eric

  6 mei 2012 20:28

  Voor zover ik weet hebben mijn kids nooit zoiets gehad :-s

 • Ester

  6 mei 2012 16:16

  Het gaat wel weer over. Mijn zoon van 7 heeft hem nu alleen nog ’s nachts, maar kan zelfs zonder als we “Hammie” echt even kwijt zijn. Voor de acceptatie van knuffel twee: leg een poosje beide knuffels in bed. Of was ze allebei eens uit.

 • Mammalien

  6 mei 2012 11:19

  Zou wel heel schattig zijn, als hij over een jaar of 25 voor het altaar staat, naast zijn toekomstige bruid en keihard om zijn doekje gaat gillen…. (-; Ik denk een fase, ja.

  Hier loop ik al dagen als een gek achter “Slurf” aan. Normaal ligt het beest in bed te wachten, nu moet hij overal mee en wordt hij dus ook overal achtergelaten EN gemist!

 • Janne

  6 mei 2012 09:33

  Mijn ervaring is ook dat het een fase is. Alleen duurt hij bij de een wat langer als bij de ander. Ik deed de knuffels regelmatig in de was (en wisselde de twee die ik had om) zodat ook de reserve hetzelfde leek. Want het kan een drama zijn als de knuffel/ doek kwijt is.

 • Dionne

  6 mei 2012 08:04

  Hier hebben we ook een meisje met een onafscheidelijk, groezelig en morsig tutpopje. Maar nu ze wat groter is, kunnen we haar ook vertellen dat ‘pop’ in bed blijft, omdat ze moe is en moet slapen. Dat gaat redelijk goed. Fase dus?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: