Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Pak aan!

P

Ze houdt van mannen met een flinke lul en dat was niet de eerste keer dat ik haar dat had horen zeggen. Ik was niet eens verbaasd om dat uit haar mond te horen, het past wel bij haar. Vroeger had ik wat moeite met haar, tegenwoordig kan ik haar mening meer waarderen.

Bovenstaande tekst gaat over Anouk …..een dijk van een stem…en een niet misverstane mening over zaken. Vrijdagavond was ze te gast bij Humberto Tan, ik heb genoten.

Hoe mooi is dat eigenlijk, dat je hardop kunt uitspreken wat je denkt of voelt? Ik moet er nog hard aan werken. Dat merk ik wel tijdens therapie, dingen komen mij niet makkelijk over de lippen. Hardop je mening zeggen kan mensen tegen de borst stoten.

Zo was ik laatst op een familiefeest waar een gespannen sfeertje hing. Spanning omdat ik een paar jaar geleden eens een schoonzusje naar rechts richtte die m.i. een vervelende opmerking had gemaakt. Nou……dat is mij niet in dank afgenomen terwijl ik het echt netjes had gebracht. Ik zat toentertijd nog niet zolang in de familie en had derhalve niet veel krediet opgebouwd. Minder daar haar in ieder geval.

Sindsdien ga ik met slepende tred mee naar de familie. Alleen is er sinds ‘laatst’ wel wat veranderd: ik heb geen zin meer in familiedingen. Ik voel me genegeerd als ik tussen al die mensen zit. Als ik wat vraag aan de één of ander dan wordt er wel antwoord gegeven maar mij wordt nooit wat gevraagd. Alle energie die het me kost om een paar uur in hun aanwezigheid te zijn steek ik liever in andere dingen.

Als ik dan op tv iemand recht voor de raap zijn mening hoor verkondigen dan sterkt dat mijn overtuiging alleen nog maar dingen te doen die IK wil, en niet wat er van mij verwacht wordt. Voor mij voorlopig geen familiedingen meer dus, heeeeeerlijk! Misschien niet het handigste moment zo voor de feestdagen, maar uiteindelijk gaat het toch om het geluk met je eigen gezin en niet zozeer om anderen. In mijn geval voel ik mij beter en fijner in mijn eentje of bij mijn gezin.

ps: ook dit jaar verstuur ik GEEN kerstkaarten! 🙂

3 reacties

Geef een reactie

  • Ja, topwijf die Anouk! Een heel mooi voornemen om dicht bij jezelf te blijven, te doen en zeggen waar jouw gevoel ligt. Maar wel lastig inderdaad…

    (En I hear you wat betreft GEEN kerstkaarten sturen. Ik heb er gewoon GEEN zin in dit jaar. Dus nee. 🙂 )

  • Sinds de aflevering van College Tour vind ik Anouk een stuk beter te pruimen: niet dat ik me daarvoor nou zo bezig hield met haar whereabouts, heb ook weinig met haar muziek, maar ineens kwam ze zó eerlijk, puur, authentiek binnen vanaf dat scherm. Ze betoverde zo ongeveer die complete zaal.

    Goed voornemen (alvast! :-)) om de (verplichte) familiedingen te laten voor wat ze zijn. Beetje bij beetje ga ik ook die kant (van weigeren te gaan) op, want ik wil ook niet meer. Niet eens zozeer omdat het allemaal onmensen zijn: dat valt wel mee ;-), maar los van het feit dat ik me een vreemde eend in de bijt blijf voelen, heb ik inmiddels te vaak jankend in de auto terug naar huis gezeten. Omdat de drukte van al die mensen (inclusief jonge kinderen) in zo’n kleine woonkamer bij elkaar mijn kop aan diggelen heeft geslagen. (En hebben we ooit een goed gesprek onderling? Welnee.) Ik heb daar serieus een week lang achteraf last van – en dat is het me niet waard. Dat durf ik nu dan gewoon te zeggen. Wat je zegt is zo waar: uiteindelijk gaat het om je eigen gezin, om die basis – en om degenen waarmee je die basis zelf verkiest “uit te breiden”.

    En euhm… Je hoeft niet altijd iets te zeggen. In eigen sop laten gaarkoken mag ook. 😉

  • Hardop denken is leuk, soms/meestal. Anouk echter vind ik enorm asociaal en erg plat. En in mannen vind ik dat al helemaal niks, laat staan bij vrouwen. Nee. Ik kan haar niet waarderen. Vlam keek ook, is ook enorme fan, maar ik zat met koptelefoon aan de tafel 😉

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: