Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Privéles

P

Eindelijk was het zover, de privéles met mijn aanstaande hulphond. Het heeft allemaal wat lang geduurd en dat had zijn reden. De fokker – al 30 jaar een trainer van politiehonden- is ernstig ziek. Een afspraak maken liet op zich wachten doordat zijn gezondheid niet mee werkte. Ik heb daar natuurlijk alle begrip voor gehad, het is sowieso al mooi meegenomen dat hij me in zijn toestand wilde helpen. Een schuldgevoel bekroop me na de twee uur intensieve les, toen de beste man trillend en doodop naar huis ging.

Trouwens, niet veel later lagen Hope en ik ook op apegapen.

Een Mechelse herder is geen teckel of terriër. Het is een hond die heel andere kwaliteiten heeft en ook een eigen aanpak. Iedere dag wordt meer en meer duidelijk dat ze voor mij de ideale hond is. Ze is enorm aan mij gehecht en ik voel me veilig bij haar. Als we samen buiten zijn kom ik op plekken waar ik zonder haar never nooit naar toe zou gaan.

Haar karakter en instincten zijn precies waar ik naar op zoek was in een hulphond.

Die privéles dus, die was nodig om de Mechelaar beter te begrijpen. Het trutten met koekjes wat je leert op een hondenschool is niet aan deze hond besteedt. Deze hond gaat met de rug naar je toe zitten als antwoord, want ze negeren je als je er ‘niet staat’.  Met een teckel is dat probleem van om-de-vinger-winden niet zo groot, maar deze hond is een ander verhaal.

Zonder geweld, maar met meer daadkracht kreeg ik haar binnen no-time van het rukken en trekken van de riem af. Het was snel duidelijk dat die aanpak haar beter past. Hoe dominanter ik erbij sta, hoe alerter ze is. Ze genoot ervan, en ik uiteraard ook. Dat neemt niet weg dat het iedere keer oefenen blijft als we naar buiten gaan. Deze uren waren bedoelt om de juiste aanpak aangeleerd te krijgen, en dat is gelukt.

Komende tijd zullen we – als zijn gezondheid het toe laat- vaker gaan oefenen.

Ook dit gaat de goede kant op!

3 reacties

Geef een reactie

  • Ik heb daar ooit eens iets van op tv gezien, paarden zijn heel erg sensitief. De dieren zijn bekwamer in communicatie dan menig mens 🙃 Earl Grey thee en goed gesprek gaan er zeker komen!! Daar kijk ik naar uit 😘

  • Sinds ik een workshop paardencoaching heb gedaan en geleerd heb hoe goed die prachtige dieren (waar ik eigenlijk best bang van ben) zoveel “antennes” hebben en gebruiken en daardoor precies aanvoelen hoe je erbij staat, begrijp ik nog beter hoe je dus ook kan “connecten” met je hond (ook al is dat weer net anders) want je kan wel met bepaalde houding erbij staan … je moet het ook echt zijn en uitstralen anders hebben ze dat gelijk door. En uiteindelijk volgde ze me dus gewoon zelfs zonder lijn, puur door te connecten, echt zo bijzonder!! Zo’n paard leert je dus ook zoveel over jezelf.

    Maar dat ff tussendoor, kwam in mij op door de manier hoe de fokker jou nu iets leert 🙂 Superfijn dus dat de fokker jou op weg helpt met Hope en de manier hoe je het best met haar kan trainen. Hoop dat hij opknapt waardoor jij en Hope als team nog verder kunnen groeien. Wie weet zit die muntthee en goed gesprek en dan ooit nog eens in xxx

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: