Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Lekker geslapen??…wat is dat?

L

Je weet pas wat je mist als het er niet meer is. Een van de dingen die ik ontzettend mis is ‘normaal’ slapen.

Daar waar ik ‘vroegah’ ging liggen en sliep zijn die tijden tegenwoordig voorbij, opgeschort, voltooid verleden tijd, vervlogen, whatever…pleitte in ieder geval.

Tegenwoordig lig ik wakker tot een uurtje of 02:30 – 03:00.  Met een paar slaappillen lukt het me dan soms nog wel eens wat eerder in slaap te vallen. En geloof me, die pillen zijn heerlijk. Het werkt hééél goed. Maar ze zijn daarentegen ook verslavend. Dus neem ik ze pas in als ik een aantal dagen maar een paar uur slaap heb gehad en ik echt een nacht moet doorslapen.

Wat slapen ook niet echt gemakkelijk maakt is dat ik nog wel eens wakker lig van een kwekkende dreumes. En als we pech hebben dan snurkt zijn vader ook nog. Ik zal je zeggen: je moet dan van goede huize komen om in slaap te vallen. Wakker worden van nachtmerries, had ik die al genoemd? dat gemiddelde ligt nu op 2x per nacht.  Je hoeft geen Einstein te zijn om uit te rekenen hoe weinig ik slaap. En vervolgens ook nog eens niet echt ‘goed’ slaap.

Soms lijkt  alles mee te zitten, dan lijkt het alsof er niets van hierboven aanwezig was die nacht. Maar dan komt de genadeslag, mijn echtgenoot die me uit een positieve droom helpt. Ik schijn nu weer te tandenknarsen. ‘Heel erg’ zelf. Dat verklaard voor mij wel mijn strakke zere kaken ’s ochtends. Dus liep ik gisteren een winkel binnen om een bitje te halen.  Ik denk dat ik hem ongeveer 14 x heb terug gekwakt in het kokend water omdat hij niet goed zat. Het zou een koud kunstje moeten zijn maar ik ben er uren mee bezig geweest. Ergens in de avond had ik hem eindelijk in de vorm die ‘prettig zat’ en kon ik naar mijn idee nu veilig slapen.

En het was niet eens zo lastig als ik dacht. Dat slapen ging prima met het bitje in. Nou, voor zover ik nu bedenken kan, heb ik bijna op alles een oplossing gevonden om beter te slapen.

Nu maar hopen dat ik zindelijk blijf s’nachts 🙂

3 reacties

Geef een reactie

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Archief

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 25 andere abonnees

%d bloggers liken dit: