Slippen en glijden

Mijn laatste wandeling was op de kop af al 10 dagen geleden. Tijdens die 10 lange, lange dagen kampte ik met een serieuze achillespeesblessure. Nooit eerder heb ik problemen gehad met de achillespees maar dit was serieuze shit. Ik ben geen pieper als het om pijn gaat maar nu had ik hulp nodig. Ik kocht de Achillotrain. De pijn werd direct minder alleen was de schade ondertussen al zo groot dat ik al die 10 dagen rust heb gehouden. Tijdens de verplichte rust at ik verboden voedsel en lag vervolgens mijn buikpijn en daaraan gerelateerde klachten een week op de bank. De +/- 25 toiletbezoeken op een dag hadden één voordeel: voorgoed genezen van verboden voedsel en 3 kilo lichter.

Afijn, genoeg geklaagd. Vandaag was ik er he-le-maal klaar mee. Ik moest en zou naar buiten! Twee waarschuwingssignalen negeerde ik volkomen.
De eerste was dat Achillispeesblessures langer de tijd nodig hebben om te genezen èn het was spiegelglad op stoep en straat.

Slippend en glijdend liep ik de door mijzelf opgelegde 8 kilometer. Na ongeveer 5 kilometer kreeg ik wat steekjes in bovengenoemde pees en langzamerhand spijt van de wandeling. Dat veranderde toen ik eens de tijd nam om niet aan pijn en gladheid te denken maar gewoon eens om mij heen te kijken naar het landschap en mijn aller-allerbeste vriend die zich enorm vermaakte.

De zon scheen zo prachtig op het winterse landschap en mijn hond had het ongelooflijk naar zijn zin. De loodzware therapiesessie van gisteren en de pijntjes en zorgen die ik heb verdwenen spreekwoordelijk als sneeuw voor de zon.

Hoe mooi het was heb ik vastgelegd met mijn Iphone, kijk maar.
IMG_9866 IMG_9860 IMG_9856 IMG_9855 IMG_9854

4 Comments

 • 3 jaar ago

  Och, heerlijke foto’s!! En wat fijn dat je weer kon wandelen. Hoop dat het met de pees snel beter gaat..!

 • 3 jaar ago

  Tja, zo kan ik niks anders zeggen dan dat de winter ook zijn charme heeft…

 • 3 jaar ago

  Geweldige foto’s! Beterschap!

 • 3 jaar ago

  Prachtige foto’s. Wel lief zijn voor je zelf en je spiertjes hè? XX

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: