Suffig duf

Volgens de psychiater heb ik heel normale pubers. Hij hoorde niet iets wat raar was of buitenproportioneel vreemd. Gewoon normale pubers die zich afzetten tegen hun ouders.

Dat wist ik ook heus wel.

“Weet je nog hoe jij als puber was” vroeg hij me. ‘Nee, dat is één groot zwart gat” was mijn antwoord.  Hij begon zelf wat voorbeelden te noemen uit de praktijk en inderdaad, het klonk heel normaal. Iedere ouder schijnt wel eens zin te hebben zijn puber een oorvijg te geven of achter het behang te plakken; en dan druk ik me nog voorzichtig uit.

Hij nam net als de vorige keer uitgebreid de tijd voor me. En dat was niet voor niets bedacht ik me later pas. Hij had het verslag gelezen van de therapeut en dat had de nodige vragen opgeroepen. Het leek hem verstandig dat echtgenoot op korte termijn mee gaat naar de peut, zodat hij ook wat tools aangereikt kan krijgen om met de spanningen om te gaan.

Daarnaast was het nu toch echt de hoogte tijd om de medicatie te gaan slikken die ik maanden geleden al in de kast had verstopt. Ik wil die pillen liever niet slikken. Voor mijn gevoel zit ik al aan de hoge kant en liever niet nog meer gif dan nodig is. Ondanks mijn weerstand ben ik overstag gegaan.

Ze werken trouwens prima! ik ben zo duf en suf alsof ik een enorme joint heb gerookt.
Ik weet niet of ik ermee doorga, ik vind een duf en suf gevoel niet prettig in de buurt van mijn kinderen en bij alles wat ik verder overdag moet doen. Daarbij liep ik net in de HEMA een rek met kleding in omdat ik werd overvallen door duizeligheid.

Bizar hoeveel effect een pilletje kan hebben op het brein. Dat is toch heel anders dan een paracetamol, als je die hebt doorgeslikt tegen een pijntje merkt je pas wat als die pijn weg is getrokken. Die pillen voor de psyche is een heel ander verhaal. Ik krijg er een heel unheimlich gevoel van, daarom weet wacht ik deze dag af voordat ik ermee verder ga.

7 Comments

 • 3 jaar ago

  Inderdaad dapper van je. Ik hoop zo voor je dat je snel de juist medicatie vindt en beter nog, hebt gevonden met deze nieuwe.

 • 3 jaar ago

 • 3 jaar ago

  Dat is ook heel wat waard.

 • 3 jaar ago

  Goed verwoord!

 • 3 jaar ago

  Ik vind je dapper. Omdat je er toch aan begint, het toch doet. En man, wat hoop ik dat jij een rustigere periode tegemoet gaat..! X!!!

 • 3 jaar ago

  Ik heb geen ervaring met zulke pillen. Ben zelf superblij met de hormoonmedicatie die – ongelogen – werkt als een tierelier vanaf dag 1

 • onnemeis
  3 jaar ago

  Hele stap om er toch mee te beginnen. Geef het de tijd. Die bijwerkingen kunnen de eerste weken echt vervelend (als in Ruk!) zijn, maar vaak nemen ze daarna weer af (uit eigen ervaring). Ik weet natuurlijk niet welk soort jij slikt en welke dosis. Het verschilt per pil en per mens. En mocht deze niet werken, er zijn andere soorten en andere merken. De zoektocht naar de goede pil is klote. Opbouwen, afwachten, aanpassen, afbouwen, andere soort proberen, zelfde liedje, andere werking, bijwerking, aanpassen en ga zo maar door. Máár: je kunt het maar nodig hebben. En er zijn pillen die echt goed voor je kunnen werken. Houd vol lieverd!

Geef een reactie

Related Posts

%d bloggers liken dit: