Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Tegenvaller

T

Vanaf begin december mocht hij elke ochtend naar school. Beetje huiverig voor deze verandering was ik wel, per slot van rekening is hij niet zoveel gewend en al helemaal geen drukte om hem heen.

Vanaf dag één herkende ik hem niet meer. Hij kwam boos uit school, dwars, ondeugend en begon om het minst en geringste van zich af te meppen. Dat lieve kereltje die er nog was in november was helemaal foetsie. Midden in de nacht werd er gespookt en ook het avondeten was een ramp.

Op een ochtend nam ik de tijd eens goed te kijken naar zijn klasgenoten, een combiklas kan leuk zijn maar niet als groep 2 groter is en de kleintjes van groep 1 in de minderheid zijn. En ja, ik had het al vlot door, de klas bestond voornamelijk uit oudere kinderen. Het verschil tussen een kind van 4 of 5 is enorm groot, dat is nu eenmaal zo. De verhouding in deze klas klopt niet, dat is wel duidelijk.

Vanaf maart gaat hij naar een nieuwe klas met alleen maar kindjes van zijn leeftijd, beter zou je zeggen. Nou……ik weet het nog niet. De school is klein – pluspunt – en heeft geen extra lokalen voor het nieuwe klasje. De bedoeling is dat er een stuk van de gymzaal wordt afgesnoept en dat daar dan een 3e kleuterklas komt. Het schoolhoofd vertelde mij tussen neus en lippen door wat details maar overtuigd van een goede afloop ben ik niet.

Het is zelfs al zover, dat echtgenoot en ik aan het nadenken zijn over een andere school.

En dat gevoel wordt versterkt als ik vandaag naar hem kijk, het is nu dinsdag en hij heeft al een aantal dagen vakantie en ondanks zijn buikgriep is hij weer helemaal zichzelf. Hij is weer lief en vrolijk, heerlijk!

Het is lastig om een jong kind in te schatten, alle situaties zijn nieuw en bij voorbaat kun je niet goed weten wat verstandig is, wat wel of wat niet werkt. Of een nieuwe school nu een oplossing is weet ik dus niet. Ik ben nu in ieder geval blij dat hij voorlopig nog vakantie heeft. Na de vakantie gaat hij hele dagen naar school en dat zal gezien mijn ervaring niet meevallen.

1 reactie

Geef een reactie

  • Hmm, niet makkelijk. Voor hem niet en voor jullie niet. Waar doe je goed aan? Misschien dat “tijd” nog helpt. Het nog even aanzien. Succes in ieder geval.

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: