Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Telefonisch consult

T

Dat met die medicatie verliep dus niet zoals gepland. Na de eerste pil ben ik ermee gestopt, omdat ik van de bijwerkingen niet goed werd. Nu vond therapeut het he-le-maal niet handig dat ik zonder overleg was gestopt, begrijp ik ook wel.

Zij raadde mij aan een telefonisch consult in te plannen met shrink om de bijwerkingen te bespreken. Gelukkig is er iedere ochtend telefonisch spreekuur dus lang hoefde ik niet te wachten; vanmorgen om klokslag 09:00 uur belde ik – goed voorbereid  met pen en papier en zonder kids om mij heen –  naar de poli maar helaas…….de shrink zou was in gesprek en zou ergens in de loop van de dag zelf bellen. Maar HE!! Dat was niet de bedoeling!!!!!!!! zul je namelijk net zien dat ik op het schoolplein sta te wachten op de kleuter en dat er gebeld wordt. Iedereen mag alles van me weten maar de gesprekken tussen mij en shrink zijn top secret! Iedereen die een shrink heeft weet dat je nooit eerder en waarschijnlijk ook nooit meer gesprekken zult hebben op dat duistere niveau.  Hoe groot is de kans dat ik onverwacht weer zo goed voorbereid klaar zou zitten ergens deze dag?

Dat vind ik trouwens zo beroerd he, dat je dan moet wachten tot je terug gebeld wordt. Ik krijg daar de zenuwen van. Om de zoveel minten loeren op de telefoon of er al een gesprek is gemist en kan me vervolgens de rest van de dag niet ontspannen.
De héle ochtend en de héle middag zat ik braaf te wachten met op armlengte afstand de telefoon en uiteindelijk ging hij dan af om 16:30.
Goed voorbereid was ik ondertussen niet meer, de kleuter stond een brandweerauto na te doen en de takkies waren op verschillende plekken in huis aan het blaffen. De tiener zat luistervinkje te spelen ergens op de trap en ik had er zelf een zwetende bovenlip van de stress. De pen en papier waren op raadselachtige wijze verdwenen en echt aandacht kon ik niet meer opbrengen voor de beste man.

Gelukkig was er aan zijn kant van de lijn geen storing of geluidsoverlast. Hij vroeg wat hij wilde weten en vertelde wat hij wilde zeggen. Drie minuten later was het gesprek al voorbij. Ik ga dus wél weer beginnen, en wel vanavond. En hij belt mij volgende week terug om te kijken hoe het gaat.

Ik voel zo ontzettend veel weerstand tegen die pillen maar ik besef ook weer dat ik moet vertrouwen op de shrink. Hij zal toch echt wel weten wat goed voor me is ook al heb ik ontzettend veel bezwaren.

Dus….wordt vervolgt.

5 reacties

Geef een reactie

  • Ik heb er ook zo’n hekel aan om teruggebeld te worden, dat je van een actieve houding in een passieve houding moet springen. En in jouw situatie zit je er al helemaal niet op te wachten. Wel fijn dat er met je meegedacht wordt. Ik hoop dat het te doen is voor je. Sterkte.

  • Argh, dat zijn van die lekkere (totaal NIET lekker, dus!) zenuwenmakers, ja; weten dat je (terug)gebeld gaat worden en maar af moeten wachten wanneer dat dan zal zijn, en wéten dat het toch al niet zo’n van-een-leien-dakje-gesprek gaat worden…
    Zet ‘m op, nurse, met die pillen!! Houd vertrouwen (in die beste man, en in zijn kennis) en houd moed. En ik denk aan je… X!

  • Ik herinner me opeens dat ik uiteindelijk deze bewuste soort medicatie met opzet ’s avonds slikte, omdat ik dan minder last had van de bijwerkingen.

  • Pff Shrink weet wat hij doet, maar jij voelt wat je nu voelt. Succes komende week en hou vol!

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: