Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Wassende water

W

Een unheimlich gevoel bekruipt mij iedere keer als het water begint te stijgen. Jaren geleden werden de dijken van ons dorp door militairen en zandzakken verzwaard. Toch bleef het water stijgen tot het over de kade stroomde ons dorp in.

Ondertussen zijn de dijken en de kade voorzien van waterkeringen. Toch blijft dat nare gevoel hangen, ook omdat ik niet ver van de kade afwoon. De laatste tijd wandel ik langs het water, zover de dijk begaanbaar is. Op een gegeven moment houdt het wandelpad op en loop ik verder over het gras. Deze week viel het mij op dat er ontzettend veel gaten of holletjes zitten in de dijk. Het zijn de muizen die de uiterwaarden worden uitgedreven en zich in de dijk hebben verschanst.

Mijn hond groef een muis op en killde hem ook nog, beetje jammer voor de muis maar onder dat poezelige uiterlijk zit toch een echte jachthond!
IMG_9771kopie IMG_9779kopie IMG_9780kopie IMG_9789kopie

3 reacties

Geef een reactie

  • Had je er niets over verteld, dan had ik gedacht dat de muis door het water verrast en verzopen was.
    Tja; dat is de natuur – zowel de verdrinkingsdood als een Takkie-aanval… 🙂

    En ik snap je gevoel: wij wonen eveneens heus ver genoeg bij de IJssel vandaan om ons niet eens zorgen over een overgelopen kelder te hoeven maken. En toch. Als het water al zó snel, al lang en breed vóór februari, tot bovenaan de dijk, tot bovenaan de stenen wal staat (en als het bij dat stuk erover heen gaat, ligt een belangrijke toegangs-/uitgangsweg van de stad direct onder water)… wetende dat ze afgelopen zomer juist enorme geulen gegraven hebben in het kader van Geef De Rivier De Ruimte (het voorkomen van overstromingen), dan zet dat je wel aan het denken. Iedere winter lijkt er weer meer (smelt)water doorheen te komen. En dat maakt weer heel duidelijk: we blijven kleine mensen tegenover…: de natuur.

  • Oh die takkie! Maar zag afgelopen week op tv dat er in bepaalde stukken Nederland een ware muizenplaag heerst omdat het nog niet echt koud is geweest dus misschien woon jij wel in zo’n overbevolkt muizengebied en deed je takkiedus geweldig (opruim)werk 🙂

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Archief

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 25 andere abonnees

%d bloggers liken dit: