Wat eten we vandaag # Indische gehaktballetjes in satésaus

W

Dit gerecht is altijd een welkome verrassing voor iedereen. Hier komt het recept:

  • 500 gram hoh gehakt
  • zonnebloemolie
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 100 ml ketjap manis
  • 2 theelepels ketoembar
  • 1 theelepel djintan
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel gula djawa
  • 1/2 theelepeltje sereh
  • 8 eetlepels gemalen kokos
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • zout

Nadat de gehaktballetjes gaar waren mengde ik alles met de satésaus en gooide ik er als laatste geroosterde sesamzaadjes overheen.

Als bijgerecht was er sla met geroosterde pijnboompitten en witte rijst.

Een ideaal gerecht voor het weekend 🙂

Add comment

Geef een reactie

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 24 andere abonnees

%d bloggers liken dit: