Waterpokken

Hier zie je ze al mooi aankomen,. Aiiii, maar eentje op de foto gekregen. Hier lijkt het mee te vallen

Wat een ontzettend achterlijk woord is dat toch: ‘waterpokken’. Een beetje zelfstudie op Wikipedia bracht wat opheldering.

De ‘Pokken’ was een uiterst besmettelijk en levensbedreigende virusziekte waar in de afgelopen 3000 jaar één op de tien aan stierven.
(konden ze al tellen zo lang geleden en turfden ze dan in een grot o.i.d.?)

Het lijkt erop dat de waterpokken redelijk onschuldig zijn en trouwens: 95% van de mensen krijgt deze ziekte behalve als je in de (sub)tropen woont daar is het percentage maar 50%. Typisch?!

Naast de koepokken zijn er ook nog apenpokken.
Daar heb ik net ook ff op gegoogeld en daarvan bleek dat die vrij zeldzaam zijn.
Gek dat mij altijd is voorgehouden dat ik apenpokken heb gehad, vooral als je bedenkt dat je dat van geïnfecteerde apen of eekhoorns moet krijgen.

Dat roept nog meer vragen op v.w.b. mijn jeugd, ik kan het ook niet meer navragen. Misschien dat de huisarts er nog wat van op papier heeft staan.
Ik vermoed dat ik toentertijd werd geteisterd door waterwratten, die de huisarts bevroor en vervolgens uit mijn huid jaste. Ik had er veel. Heel veel. In mijn knieholtes.
Ondanks dat het al ontiegelijk lang geleden is staat het me nog goed bij, ik vond het een sadistisch werkje van de huisarts, en donders pijnlijk ook.

Maar nu terug naar de peuter. Hij is hangerig en zeurderig en bleef afgelopen nacht de gehele nacht wakker.
Toen ik hem vanmorgen naar de psz bracht was hij al wel wat stilletjes maar ik schreef dat toe aan de slapeloze nacht.

Bij thuiskomst zag ik dat hij langzamerhand vlekken begon te ontwikkelen, hoe langer ik naar hem keek, hoe erger het leek te worden. Bizar!!
Hij was de rest van de dag niet te genieten. Een middeltje van de apotheek bracht (voorlopig) wat rust.
Het is wel zielig….en het ziet er ondertussen ook al akelig uit.
Voordeel is wel: hij heeft het niet ontwikkeld tijdens onze a.s. vakantie èn deze kinderziekte kunnen we ook weer afvinken.

Het is ongelooflijk maar in ieder nadeel zie ik altijd wel weer een voordeel, en dat met mijn negatieve hoofd! 

 

3 Comments

 • 4 jaar ago

  Ach wat naar voor jou kleine manneke, hopelijk valt het mee en is ie snel weer opgeknapt. Beterschap!

 • 4 jaar ago

  Och..! Een pokkenjong… Wat kunnen ze daar naar van zijn, he. Verlichtende zalf helpt inderdaad goed: tegen de jeuk. (En dat scheelt ook weer in de littekens.)
  Sterkte, kleine man!

 • zuster_klivia
  4 jaar ago

  Ja, het is altijd sneu, maar beter dat ie het nu krijgt, dan als hij ouder is.

  Ik denk idd dat je waterwratten had, die zitten idd vaak in de knieholtes. Ze deden dat vroeger ja, weglepelen. Niet nodig, alleen bevriezen met stikstof was voldoende geweest, dan verschrompelen ze vanzelf. Jill had er ook jaren en jaren last van (meestal verdwijnen ze na 1,5 jaar) en uiteindelijk (toen ze ook begonnen te ontsteken) heb ik er stikstof op gedaan. Eerst Emla erop, want waarom zouden kinderen pijn moeten lijden als het niet hoeft?

  Ik ben trots op je, al die positiviteit, wow 😉

Geef een reactie

Related Posts

%d bloggers liken dit: