Zat van

Het blijft een dubbel gevoel: dat naar school gaan van de peuter. Toch ben ik er echt aan toe.
Zo depressief als dat ik me nu voel is al een hele poos geleden, een oplossing ligt ook niet zo voor de hand. Drukte in huis hoort erbij als je kinderen hebt, dat besef ik wel. De mate van drukte is nog wel een dingetje.

Als kinderen naar school gaan heb je een ritme een soort van structuur. Dat is volledig foetsie als ze op het voortgezet onderwijs zitten. Te pas en te onpas komen ze binnen zetten met uitgevallen lesuren of andere onzin. En een 1e lesuur kan om 08:15 zijn maar kan ook heel goed rond 10:30 ingepland staan. Knetterkrankjorum word ik daarvan.

Het enige wat ik wil is rust om mij heen en ik heb nu dagelijks een peuter en daartussen door lopen twee pubers. Twee pubers die continu ruzie met elkaar hebben en op elkaar lopen te kiften. Als je al niet sjaggie bent dan ben je dat stante pede, als je ze te keer hoort gaan.
Als ze tussendoor nog actief zijn om mij ergens mee te helpen zou ik minder sjaggie zijn, helaas is dat een utopie. Ze zijn lui en kritisch en als ik teveel aandring kun je nog een grote bek op de koop toe nemen….

Nee…….ik heb er schoon genoeg van…..maarja………dat kan ik niemand aan het verstand peuteren….althans..niemand lijkt te snappen wat ik graag wil. Het zal er allemaal wel bij horen zeggen ze……ja…dat zal wel. Veel vrouwen moeten er niet aan denken om hele dagen thuis te zitten met hun kroost, zo was ik ook, werken buitenshuis kan een welkome afleiding zijn. In mijn geval zit ik verplicht thuis met mijn kroost..en ik heb er schoon genoeg van.

Zo. Ik heb mijn hart gelucht.

 

4 Comments

 • 4 jaar ago

  Poe! Daar heb ik geen oplossing voor en ik kan me voorstellen dat dat heel pittig is voor je. Ik merk zelf dat ik me erg terugtrek als ik zo slecht in m’n vel zit. Ik kan ervoor kiezen na het werk alleen thuis te zijn. Maar jij hebt die keuze niet.
  Misschien een denkbeeldige doorzichtige cocon om jezelf heen maken als je het even niet meer trekt. Even ‘in jouw eigen cocon’ zonder dat iemand daar ‘binnen kan komen’.
  Ik probeer me op die manier wel eens af te sluiten voor negatieve collega’s of andere mensen om me heen die ik niet echt ‘binnen wil laten komen’.

 • 4 jaar ago

  Ik snap je helemaal – denk ik, want heb nog geen pubers in huis. πŸ˜‰
  De structuur van een basisschoolritme is wel zo lekker; ik vaar er ook wel bij – in de vakanties is er toch ook altijd wel een dip daarin te bespeuren (en daarmee ook in hoe ik me voel).
  Ik kan dan ook al uitkijken naar wanneer ook de jongste naar de basisschool gaat: ineens alle ochtenden Γ©cht vrij..! Man! En dan gaat het inderdaad vooral om de rust, en: een stukje bewegingsvrijheid terugkrijgen.
  Nu ik min of meer voor mezelf begonnen ben, denken sommigen dat ik dan automatisch “volgende week”, en anders wel ‘zodra het kan’, mijn huidige baan op zal zeggen…: dat ik daarnaar toe werk. Maar het tegendeel is waar: het freelancen is heerlijk voor erbij (zowel qua ontwikkeling als passie kwijt kunnen als financieel), maar die paar dagen per week in loondienst… daar houd ik me graag aan vast: even (andere) mensen om me heen, het huis uit, tot een andere groep behoren, een dag lang stampen en hard werken en dan weer voldaan naar huis.
  Kan me goed indenken dat je ernaar uitkijkt dat dat lekkere joch straks naar school gaat, en dat het je mateloos irriteert en frustreert dat je in een situatie zit waar je zelf niet voor gekozen zou hebben, qua: alle dagen thuisblijven. En dan twee kiftende meiden in huis… :-/
  Er lijkt ook niet echt een oplossing voor te zijn, he..? Wat goed zou kunnen helpen, is dat jij meer tijd buitenshuis krijgt/neemt.., regelmatig in je up zonder gezin de hort op, maar daar moet je qua zelfvertrouwen maar net aan toe zijn… Gelukkig lucht je je hart. X!!

 • 4 jaar ago

  Gelukkig ben ik niet de enige πŸ™‚ Heb jij toevallig nog tips voor lastige pubers??

 • mevrouw williams
  4 jaar ago

  Ik begrijp je helemaal, ik geniet nu nog enorm van de rust en structuur die jongste heeft op de basisschool. De oudste is de deur al uit en de middelste zit in haar derde jaar mbo wat inhoudt dat ze twee dagen stage loopt (lees hele dag werken ) en drie dagen school in een andere plaats.
  Ik zie ook op tegen volgend jaar als de jongste naar de middelbare school gaat met al zijn uitval e.d

Geef een reactie

Related Posts

%d bloggers liken dit: