Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Zeg maar dag met je handje

Z

Afgelopen week werd ik een illusie armer.
En dat allemaal door de een bezoek aan de dierenarts.
Eerst dacht ik dat het nog wel mee zou vallen.
Een paar prikken voor alle drie dat kon niet zo duur zijn leek me, maar toen kwam er ook nog een chip bij voor eentje, en ja, en nog een prikje zus-en-zo-want-die-dierenartsen-zitten-er-ook-om-geld-te-verdienen.
Binnen no-time bleek er opeens meer nodig dan was ingecalculeerd.

Met een trillende vinger drukte ik de druktoetsen van de pinautomaat in.
Door het astronomische hoge bedrag wat in mijn scherm stond en niet veel later van mijn rekening was verdwenen kan ik een hele verzameling takkies wel op mijn buik schrijven.
Maar het is niet te geloven hoeveel geld een beest kost, tenminste als je er goed voor bent en je het goed verzorgt.

Het had zo mooi kunnen zijn, takkies in verschillende maten en kleuren.
Ik had er al prachtige dromen over gehad: door het park gesleurd worden door een hele roedel, ik had het beeld op mijn netvlies staan.

Of ik -rijdend in mijn autootje- volgestouwd met beesten, de ramen beslagen onderweg naar het bos waar bij het open gaan van de autodeur er toch wel 12 uit zouden kukelen.
Wie weet haalde ik de krant nog eens als het takkie-vrouwtje van ons dorp, ik zag de krantenkoppen al voor me met prachtige foto’s van mij tussen de beesten.

De dierenarts constateerde behoorlijke aanslag van tandsteen uit die stinkende muiltjes van de oudste twee.
Dat kan verwijderd worden, zeker, helemaal geen probleem, maar dat kost dan wel 150 eurootjes…………………per hond!!!!
Toen ik laatst zelf in de tandartsstoel lag en er tandsteen werd verwijderd waren de kosten: een paar tientjes!

Maar waar ik het verhaal mee begon: de rekening was extreem hoog voor een paar prikken en een chip.
Ik kan me zelfs niet herinneren dat ik de afgelopen jaren zoveel geld heb gepind.
Ach ja, toch wel, mijn iPad, dat was een grotere uitgave.

Onze Alfa, een je-weet-wel-takkie kan niet meer voor een nestje zorgen. Maar er zijn zat takkies met ballen die op termijn een zwangerschap zouden kunnen verzorgen bij onze jongste teef.
Maar die kosten van een nest zijn ook niet gering!
Tegenwoordig moeten ze gechipt zijn en je zult net zien dat ze er een stuk of 8 krijgt, die je dan ook nog eens niet kwijt kunt raken in het meest ongunstigste geval.
Dus tenzij we een lotto winnen blijft onze roedel beperkt tot 3.

En dat is trouwens af en toe ook meer dan zat, vooral op momenten dat de deurbel gaat.

 

9 reacties

Geef een reactie

 • Een dier, of dat nu hond of kat of wat dan ook is, kost geld. Goede verzorging, en daar hoort ook het regelmatige bezoek aan de dierenarts bij, kost ook geld. Triest en erg om berichten in de media te horen en lezen over dieren die hun inentingen niet meer krijgen! Dit levert niet alleen gevaar op voor die dieren maar ook voor de mens!
  Tip vwb tandsteen(preventie): iedere dag de tanden poetsen, evt met speciale tandpasta voor honden, en hun laten knagen op (stevige) botten. Onze hond kreeg vroeger zo’n ‘soep’ bot om op te knagen.

 • Tandsteen verwijderen kun je zelf proberen door met je nagels het eraf proberen te krabben. Kijk wel uit voor hun tandsteen….
  Zelf heb ik een chihuahua die niet naar rozen ruikt als ze haar snufferd opendoet, maar gelukkig geen tandsteen.

 • Zelf een nestje geboren laten worden leek me jaren geleden ook enig. Ik had twee jonge siamezen en ben gaan informeren. De dekking, de zooi die je moet aanschaffen maar later ook het inenten e.d. kosten echt handenvol geld. Dus hier nu ook twee jeweetwel poezen.

 • Die dierenartsen weten van wanten hoor! Onze zoon wil ook dierenarts worden, mijn oude dag is dan goed geregeld!

 • haha..dat denk ik ook mevrouw Williams 🙂 maar zonder studiefinanciering zal die studie jullie in eerste instantie een rib uit je lijf gaan kosten. Er gaat steeds meer geld de knip uit en er komt steeds minder in. grrrr

 • Daar heb je een punt Ilona, mijn buurvrouw heeft haar kitten ook weg gedaan omdat het katje haar pootje brak en de kosten de pan uit stegen. Ik woon niet in de randstad maar ook hier zijn de kosten huizen hoog. Afgelopen weekend een zak hondenvoer (15 kilo) en vlooienzooi gekocht, kon ook weer 97 euries betalen.
  Het geeft natuurlijk niets, want het is een feit dat ik ze goed verzorg maar sommige dingen gaan echt te ver, zoals dat tandsteen verwijderen. Dan probeer ik het wel zelf 🙂

 • Ja dierenartsen zijn vreselijk duur; controle bij poes en nieuwe entingen (nog geen 8 minuten binnen) Euro 94,-:Overigens heb ik wel eens gemerkt dat dierenartsen buiten de Randstad regio goedkoper zijn misschien omdat ze daar ook als dierenarts voor boeren werken??? Niet zo vreemd dat mensen hun dier tegenwoordig bij het asiel aanbieden als er grote onkosten dreigen. Als je werkeloos wordt moet je toch kiezen hoe verschrikkelijk ook. Hier in de buurt woont iemand met 10! dwergpoedels… Kassa 🙂

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: