• weekfoto's

  De week in foto’s #4

  Ik kocht dit krukje via Marktplaats, erg bij mee want ik was er al een poosje naar op zoek. Iemand een idee hoe dit type krukje heet bytheway?
  Zomaar een foto van een roos uit onze tuin. Niks bijzonders, wel mooi.
  Kuikens! Hier naar kijken verveelt nooit. En hoe groter ze worden hoe leuker het is.

  Ik was vergeten hoeveel werk er zit in het hebben van kuikens. Want het gepiep van de kuikens brengt allerlei problemen aan het licht in de hokken. Kuikengepiep trekt ongedierte aan, ik ving afgelopen week twee ratten, en ik zal daar nog vele van vangen helaas. Daarnaast hebben alle kuiken straks ook ruimte nodig om buiten rond te scharrelen. Ik heb straks 5 kippen met kuikens en ze hebben allen een ruimte nodig waar ze ook ’s nachts veilig kunnen zitten. Dat is een leuke klus. Het is ieder jaar weer een uitdaging om zo’n logistieke operatie in goede banen te leiden, met name met het materiaal waar ik mee moet werken. Ik ben nogal van het hergebruiken van hout en andere materialen maar zoals je daarmee kan verwachten voldoet dat vaak niet aan de afmetingen die je nodig hebt.

  Het is passen en vooral meten om dergelijke verblijven te bouwen. Maar laat ik voorop zeggen dat dat echt aan mij is besteedt. Ik heb de aflopen jaren ook al veel gebouwd en verbeterd. Het blijft alleen een terugkerend klusje ieder jaar. Omdat het tijdelijke oplossingen zijn tot de kuikens worden verkocht. Ze blijven sowieso 8 weken bij hun moeder rondlopen en daarna zie ik wel wanneer ze weg doe. Soms wacht ik wel maanden met de verkoop. Ik wil dan eerst zien hoe sommigen uitgroeien tot volwassen kip. Ik wil natuurlijk ook mooie beestjes houden. Maar hoe ouder ze worden hoe meer ruimte ze nodig hebben.

  Nadien breek ik alles weer af en breng ik de ruimtes terug in de oude staat. De tuinbuurmannen staan er vaak hoofdschuddend bij te kijken. Ze vinden dat ik veel werk aan haal, en ik begrijp dat als je 80 bent dat ook als een flinke klus ziet. Ik ben alleen stukken jonger en draai er mijn hand niet voor om. Een dag niet geklust is een dag niet geleefd zeg ik altijd maar.

  Nieuw shirt
  Hemelvaart op de moestuin, ik liet de jongste de lintbloemen plukken van de Calendula. Hij was er met amper twee minuten al zat van. Ik heb de klus afgemaakt. Ondertussen heb ik een voorraad Calendula waar je U tegen zegt. Maar goed, wie wat bewaard die heeft wat. Komt misschien nog wel van pas komende maanden.

  Ik keek gisteren met angst in mijn hart naar de beelden van hoe een een deel van Nederland Hemelvaart heeft doorgebracht. Mijn angst rondom Corona was net wat aan het afzwakken maar is bijna op volle kracht terug. Ik kijk huiverig naar de komende weken en maanden. HOe gaat dit zich ontwikkelen nu de teugels weer gevierd mogen worden.

  Fijn weekend! nog plannen?

  XoXo

 • weekfoto's

  De week in foto’s #2

  Ik ontdekte dat de koffie beter smaakt uit dit kopje. Heeft met het kopje te maken, of met mijn liefde voor de producten van Rituals.
  Daar zit ze, onderweg naar de dierenarts. Wat hieraan vooraf ging was een pittige aanval van een Pitbull-achtige hond die losliep terwijl ik haar uitliet. Zij liep braaf aan de riem, sterker nog, ze zat nietsvermoedend te plassen toen ze plots werd aangevallen. Achteraf vroegen mensen me of ik geen trappen had uitgedeeld aan de pitbull. Nee. Dat is niet hetgeen wat er in je opkomt als twee honden met elkaar vechten. De kan is namelijk groot dat één van de honden jou toevallig even meepakt tijdens het bijten.
  Op mijn verzoek kreeg ze een muilkorf om. Omdat ze ontiegelijke pijn had en ik haar blind vertrouw maar je moet een hond die pijn heeft niet onderschatten. In deze Corona- maatschappij kwam het er ook op neer dat ik haar volledig in mijn armen hield terwijl de dierenarts -zonder verdoving – de wond in haar achterpoot ging hechten. Normaliter is er een assistente – of twee die helpen. Nu waren het de dierenarts en ik. De dierenarts moest hard lachen toen ik opbiechtte dat hij de eerste persoon was sinds de uitbraak, die ik in het wild van dichtbij zag.
  Zo mak als een lammetje op de terugweg. Met een dikke prik in haar kont met pijnstilling en antibiotica. We hebben de rest van de dag weinig van haar gezien.

  Dit zijn de calendula lintbloempjes die rechts- vers geplukt zijn en links- gedroogd zijn door de zon. Als ze helemaal verdroogd zijn zet ik in de olie waar de geneeskrachtige stoffen in de olie kunnen trekken.

  Hier zitten ze al een paar weken in de olie. Ik laat het een week of 4 misschien zes trekken voordat ik het ga gebruiken in de crèmes / zalven en lippenbalsem.
  Kijk! Mondkapjes. Ik vond ze tussen mijn spullen op de tuin. Wie weet ga ik ze zelf maken. Dan zien ze er zeker flitsender uit dan deze 🙂
  Ik maakte Soto soep. Een vullende soep met: rijst, ei, taugé en gebakken uitjes. Heerlijk!

  Fijn weekend XoXo

 • weekfoto's

  De week in foto’s #1

  Lieve post ❤ (envelop)
  Lieve post ❤ (inhoud)
  De oudste maakt zich zorgen over haar vakantie, ik stuurde haar deze foto door.
  Mijn gevleugelde vriendinnen zijn begonnen met broeden, binnenkort zijn er kuikentjes
  Hier houd ik ook zo van….het buis ruikt weer heerlijk.
  Vorig jaar was deze snuit nog zwart, nu wordt hij al aardig grijs.
  Mijn jongste heeft het fotograferen ontdekt.
  Need I say more 🙂

  Fijn weekend

  XoXo