• Honden,  Moestuin

  Tussentijdse update

  Het gaat niet goed met takkie. Hij heeft enorm veel pijn en kermt en kreunt bij iedere beweging. Echt in de benen komt hij ook niet.

  Dus gingen we wederom naar de dierenarts. Ik kreeg zwaardere pijnstilling mee en de bemoedigende woorden dat er nog genoeg opties zijn.

  Ik ben het daar niet mee eens. Ik houd er niet van als dieren lijden en dit is hier wel aan de hand. Ik heb er vrede mee als hij wordt ingeslapen, hoe pijnlijk dat ook is. Hij is tien jaar oud en sukkelt al maanden met pijn wat nu echt zover is dat hij er behoorlijk last van heeft.

  Er is nog geen uitslag van sectie op het kuiken. In de tussentijd heb ik de paar kuikens op zolder gezet en krijgen ze antibiotica.

  Het afbouwen met de medicatie gaat erg goed. Ik zit nu al een aantal dagen op 25% en dat gaat prima. Er gaat een wereld voor me open. Ik voel me zoveel beter zonder die chemische rommel. En er speelt genoeg in mijn privé-leven om knettergek van te worden, maar still standing strong. Het is een wonder en heel fijn.

  Morgenochtend ga ik voor de tweede x deze week sporten. Yes! en maandag afscheid van mijn shrink. Wat ik al eerder schreef, er is genoeg aan de hand maar het gaat echt goed met me.

  Met jullie? plannen voor het weekend?

  xx

 • Honden

  Het pension

  De medewerkster  van het pension houdt een beker in de lucht en vraag: ‘ is dit voldoende?’
  Ik: ‘nee, vind ik beetje weinig, doe maar anderhalve beker’
  zij: ‘anderhalf is wel wat veel hoor’
  ik: ‘doe dan maar één beker’
  zij: ‘zegt u het maar, het is uw hond’
  ik: ‘……….zucht……….nou, doe dan maar anderhalve beker’
  zij: ‘dat is echt wel veel hoor mevrouw’
  ik: ‘WTF?? doe dan gewoon één beker!!!’
  zij: ‘wat u wilt hoor, het is uw hond’

  Ik deed er het zwijgen maar toe, het was al lastig zat om mijn hond voor drie dagen weg te brengen. Mijn hond stond ondertussen met de staart tussen de benen en met een wilde blik in haar ogen rond te koekeloeren.

  We liepen achter de medewerkster aan naar het hok, mijn hond sprong enthousiast naar binnen en hatsiekadee…de deur viel achter haar dicht.

  Blinde paniek in die bruine ogen….Ik liep snel weg.
  Bij het weggaan hoorde ik haar brullen, blij was ze allerminst met deze oplossing en ik had er zelf buikpijn van.

  Bij terugkomst is er wel wat verandert, ze was eerder al een stalker maar nu verliest ze me geen moment meer uit het oog. Even in de keuken wat pakken is voor haar al teveel, dan rent ze achter me aan en blijft angstvallig in de buurt. Ik noem het liefde 💞

 • Honden

  Ah Gut

  Vanmorgen klokslag 08:00 uur stond ik bij de balie van de dierenarts. Samen met mijn hond, die had toen nog behoorlijk wat babbels, dat zou niet veel later helemaal over zijn.

  Veel langer uitstellen van haar sterilisatie was niet raadzaam, ze is bijna twee dus de hoogste tijd  daarnaast scheelt het ook weer weken van loopsheid maar bovenal is het beter voor haar gezondheid in de toekomst.

  Ik liep achter de assistente naar een kamertje waar ze de narcose ingespoten kreeg.
  ‘De meesten zijn direct out en sommigen doen er vijf minuten over” vertelde de assistente.

  Mijn hond bleef 20 minuten vechten tegen de narcose. En kreeg daarbovenop nog een epileptische aanval. Nooit eerder gezien en ik heb er de hele dag aan moeten denken.

  Ik werd een paar keer verzocht te vertrekken maar dat deed ik niet. Want iedere keer dat ik naar de deur liep probeerde ze op te klauteren om met me mee te gaan. Zo wilde ik geen afscheid nemen. Dus bleef ik dicht bij haar zitten terwijl ze lag te stuipen en ondertussen verwoede pogingen deed oogcontact te houden met haar grote bambi-ogen.

  Een paar uur later tilde ik haar (25 kilo) uit de auto en konden de takkies beginnen aan de verpleegsterstaken. Dat nemen ze heel serieus die taak, als er iemand binnen de roedel gewond is lopen en piepen ze daar uren om heen.

  Ik lag uitgeteld op de bank en zij lag uitgeteld naast me op de grond. Terwijl we allebei een gat in de dag sliepen voerde ik een telefoongesprek, met wie weet ik niet meer, ik weet ook niet meer waar het over ging, gelukkig vond ik een bevestiging van de ‘blijkbaar’ gemaakte afspraak in mijn mail.

  Normaal gesproken is ze altijd alert en aanwezig. Nu ligt ze de hele dag al voor pampus.

  Wel lekker rustig 🙂
  Het is wel duidelijk dat de bakkie zich grote zorgen maakt over haar vriendin 🙂

   

 • Honden

  Liefje

  We zijn van 24 uur maar weinig minuten van elkaar gescheiden. Alleen als ik dingen moet doen waar ik haar echt niet bij kan gebruiken, dan blijft ze thuis achter.

  Ze is ondertussen anderhalf en nog ongelooflijk speels. Ze is voor mij van grote waarde door haar aanwezigheid. Af en toe heb ik blauwe plekken van haar lompigheid maar ze is mijn allerbeste vriendin. Ondanks dat ik nog niet met haar aan de opleiding kan beginnen zorgt ze goed voor me.

  Laatst sprak ik een eigenaar van een Duitse Herder, ook al zo’n handvol wat ik begreep. We waren het eens dat als je eenmaal een herdershond hebt opgeleid alle andere honden peanuts zijn. Het is voor mij een behoorlijke uitdaging iedere dag weer, ook laatst bij een groot evenement in het dorp; daar nam ik haar mee naartoe en ik merkte dat ze redelijk nerveus werd wat voor mij ook een belasting was.

  Ik heb geduld, want net als met kleine kinderen moeten jonge honden ook een goede opvoeding krijgen 🙂

   

 • Honden

  Kom eens hier jij

  Hilarisch. Dat is het enige woord wat de situatie goed omschrijft. Je hebt een grote hond die loops is en die echt alles in het werk stelt om onze je-weet-wel teckel tot de daad te bewegen.
  De je-weet-wel teckel is vanaf dag één de baas in huis h.ope laat zich direct op haar rug vallen als hij voorbij waggelt. Zo onderdanig is ze naar hem toe.

  Maar nu er gepaard moet worden is het een heel ander verhaal. De teckel wordt systematisch achtervolgt. En als hij geen aandacht aan haar schenkt slaat ze hem met haar enorme poot gewoon op zijn kop. Ze doet dansjes voor achter en naast hem, ze stelt zich gewoon verschrikkelijk aan. Ik lach me rot maar het heeft ook een keerzijde, het is vakantie en de kleuter zit onderhand al 5 weken thuis en daarbij is hier de hele dag veel commotie rondom die achtervolgingen en alles bij elkaar is het best een boel prikkels aan het hoofd.


  Kijk hem nou….ze is zo groot dat hij niet eens weet waar hij moet beginnen…..pffffft

 • Honden

  Natte flats

  Er is iemand ontzettend loops. En wat altijd het beste heeft gewerkt is een (baby)luier of een oude unterhose. Het brave beest zit en ligt er wat ongelukkig bij maar ze laat hem wel zitten. Dat is met de takkies wel anders. Die scheuren werkelijk alles kapot wat ik ze om wil doen.

 • Honden

  Update

  Hoe staan de zaken er  voor met h.ope en hoe gaat het nu verder.

  Morgen is ze jarig ze wordt 1 jaar. Dat is op zich al een mooi gegeven.  Voor wat betreft haar skills heb ik niets te klagen. Ze is een trouwe vriendin die niet van mijn zijde wijkt. Ze luistert erg goed en kent alle commando’s op haar duimpje. Af en toe maak ik met haar de blits als ze dingen laat zien die andere honden niet onder de knie hebben, dat maakt mij trots. Met een beetje hulp, dat dan weer wel, maar uiteindelijk heb ik de klus met haar wel geklaard. Ze is volledig op mij gericht. De rest van het huishouden vind ze ook lief en aardig maar ze luistert het beste naar mij. Ik ben echt hààr baas.

  Bijna alle meters die ik buitenshuis loop wandel ik met haar. Een aardige app op mijn mobiel houdt al twee jaar bij hoeveel meters ik maak op een dag en nog meer details wat maar weer eens duidelijk maakt dat we echt heel veel wandelen. Ik loop op stikdonkere plekken rond ’s avonds laat & i feel no fear.

  Tussen de mensen komen we ook maar nog niet zoveel als ik zou willen, dat ligt meer aan mij dan aan haar. Op het moment staat mijn kompas niet gericht op sociale plekken maar meer op rustige plekken waar ik met haar kan spelen en what so ever.

  Ze gaat tegenwoordig ook mee naar de tuin, de kippen wil ze het liefst opvreten maar als ik zeg dat ze moet gaan zitten en daar dan ook moet blijven zitten, dan doet ze dat. Ik kan met een gerust gevoel dingen doen in de wetenschap dat ze goed naar me luistert. Zo zat ze vanmorgen dus ook naar ons te kijken, op een afstand zonder aangelijnd te zijn. Ik liep het kippenhok in en uit, want er moest eten in en water in en eieren konden eruit. En al die tijd zat ze braaf op haar plaats. Een klakkend geluid met mijn mond of een opgeheven vinger doet haar weer braaf op haar billen zitten als ze de neiging heeft te gaan staan.

  Heel veel kauwbotten zijn er al doorgegaan, daar waar de takkies gerust een week doen over een botje heeft zij hem binnen een half uur soldaat gemaakt. Dat geldt hetzelfde voor het speelgoed. Ik gebruik het speelgoed van Kong, dat is erg sterk en wel bestand tegen wat ruw tand en trekwerk.

  Wij hebben een fijne modus gevonden samen. Als ik slaap ligt ze bij me, zowel s’nachts als overdag. Als ik niet slaap is ze nooit verder dan een meter bij me vandaan. Dat heb ik haar niet geleerd, dat is wie ze is en waar ze goed in is. Een hond naar mijn hart ♥  Ze brengt me haar bak als ze honger heeft en ze weet precies welke deur ik uitga met welke schoenen. Het klinkt raar maar ze is echt bijzonder intelligent. Doordat ik meer honden heb is het treffend de verschillen te zien. Ik ben zo blij met haar!!!!!!!

  Hoe zit het nu met de opleiding tot hulphond? Dat staat nog steeds als een huis bovenaan mijn wensenlijst. Ik ben druk bezig de financiën te regelen die ik hiervoor nodig heb. Helaas ben ik nog niet zover dat we kunnen beginnen. Ik heb er wel alle vertrouwen in dat het gaat lukken voordat ik een oud mens ben 🙂