De Toestand

Nachtmerries

Stress bezorgt mij naast een hoop lichamelijke klachten ook nog eens nachtmerries.
Mijn laatste nachtmerrie was zo schokkend dat het volgens mij niet erger kan worden.

Ik heb al meerdere dromen gehad over het verlies van mijn kinderen of echtgenoot. Maar vorige week droomde ik dat ik zittend op mijn knieën werd geëxecuteerd, van dichtbij met een pistool op mijn hoofd.

Ik was niet dood maar er was ¼ van mijn schedel weg gevaagd en overal lag bloed, maar ik leefde nog! Er werden dikke proppen verband in mijn hoofd geduwd en vervolgens werd ik over een weg gesleept. Meer weet ik niet meer.
Ik werd wakker en voelde meteen dat mijn bed door en door nat was. Tot op mijn onderbroek was ik nat van het zweet. Dit komt vaker voor dus ik sta er niet zo heel raar van te kijken. Ondanks de dufheid van de slaappil verschoon ik mezelf en leg ik een grote handdoek op het matras en probeer dan verder te slapen.

Vorige week was sowieso niet tof want een paar dagen eerder droomde ik dat ik mijn kleuter door het water sleurde en dat hij vervolgens verdronken op de kant lag.

Tja…….
De dag na een nachtmerrie verloopt moeizaam, de droom blijft in mijn hoofd rondspoken en ik voel me zowel lichamelijk als geestelijk belabberd.

Er wordt vanuit mijn psychiater en therapeut geen oplossing geboden voor de nachtmerries, dus surfde ik wat rond en kwam op de website van de Universiteit van Amsterdam terecht; daar zoeken ze proefpersonen voor onderzoek/behandeling bij nachtmerries.

Wat een deceptie na het lezen van nog meer info over het onderzoek, ik hoor bij de kleine groep mensen die NIET mogen deelnemen aan het onderzoek.

Dan maak ik het morgen in het zknhs maar weer eens aanhangig, voor mijn gevoel moet ik hier meer ondersteuning voor krijgen.
Niet geschoten, altijd mis, zeggen ze toch?!

3 reacties

 • mevrouw williams

  He wat vervelend zeg, wens je heel veel sterkte zou je graag iets willen kunnen aanraden maar heb zo niets pasklaar voor handen. Xxx

 • onnemeis

  Wat ruk die nachtmerries. Het wordt ook niet minder qua hoeveelheid of intensiteit hè? Hoop dat je om te beginnen een luisterend oor vindt in het ziekenhuis, want dit is eigenlijk niet te doen.

 • kliefje

  Oh, wat ontzettend K zeg. Ik kan er -Thank God- niet over meepraten, ik droom nooit naar of eng. Wel raar. Maar meestal ben ik ze vergeten op het moment dat ik wakker word. Heel typisch.
  Sterkte jij! Hoop op fijne, gezellige, blije dromen voor je de rest van de week.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: