Kids

Gebeurtenissen deel 1

Er is  nogal wat gebeurt de laatste week, zoveel dat ik er ook een week moe van ben.
Laat ik eens met de puber beginnen; ze komt regelmatig langs en dat is fijn! Maar ook is het moeilijk, heel moeilijk zelfs.
Ik hoor namelijk van allerlei dingen waar ik zo mijn eigen mening over heb, die niet ventileer, want ik wil haar niet afschrikken maar het zit me wel dwars.

Neem nu haar vriendje, hartstikke leuke gozer, niks mis mee. Hij is 17 en de puber is nog 16. Hun relatie is er nu ongeveer 4 maanden en ze gaat als ik me niet vergis vandaag met hem op vakantie.
Ze reizen naar zijn ouders en verblijven daar dan een weekje. Ja. Ze slapen met z’n tweeën in een tent.
Ze is dus laatst met haar stiefmoeder naar de dokter geweest.

De ouders van de gozer wilden ook kennismaken met haar ouders, volgens mij ben ik dat, maar ik was er niet bij, haar vader en stiefmoeder gingen dus op bezoek. Logisch gezien klopt het allemaal wel, maar het is toch niet zo leuk.

Ik vond het ook niet leuk dat ik op Facebook moest lezen dat ze geslaagd was voor haar (Middelbare school) examen. Ergens op Flickr vond ik foto’s van het schoolgala.
Bij haar diploma-uitreiking waren wij niet uitgenodigd.
Zo zijn er nog een heel scala aan zaken waar ik pas achter ben gekomen toen het leed al was geschied.

Wat dat betreft zijn de ontwikkelingen in het leven van de puber in stroomversnelling geraakt de afgelopen maanden. Ik sta op de achtergrond de informatie te verwerken en probeer er mee om te gaan want hè, als me dat niet lukt duw ik haar verder weg, ik ben juist zo blij dat ik haar weer regelmatig over de vloer heb.

 

4 reacties

 • Nienke Weick

  Deze mijlpalen moeten missen of zó aan de zijlijn staan moet ongelooflijk zeer doen en is gewoonweg kut. Maar ik denk dat zij daar zelf momenteel geen andere weg in weet..? Of wil? Of kan vinden (al dan niet aangepraat door anderen of door de situatie en de dagelijkse vaart der volkeren).
  Wat een geweldig nieuws dat ze weer over de vloer komt! Je doet het goed, lieverd, door het contact dat er is te koesteren, en door niet te overhaasten, niet te trekken en niet te pushen. Helaas zal er voor jou (jullie allemaal) ook veel ‘moeten slikken en pikken’ bij te pas komen… Ik hoop van harte dat er betere tijden of op zijn minst momenten aan zitten te komen, weer echt sámen met haar. Voor nu is dit al heel mooi en hoopgevend.
  Knuffel!

  • Lotus Lilly

   Dat is wat ik ook begrepen heb, dat dit haar manier is. En dat ik daar zelf niet teveel aan moet willen veranderen. Hoe ouder ze worden hoe lastiger ook 😉

   • Nienke Weick

    Anderen hebben soms hele omslachtige manieren om te laten merken dat ze eígenlijk hartstikke gek op je zijn… 😉
    Maar als je eenmaal doorhebt uit welke dingen/gedragingen je die liefde kunt ‘halen’, kun je ook echt je hart eraan ophalen en wordt het contact er allemaal maar beter op.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: