De Toestand

Helderheid

Beklemmend. Dat was wat therapeut al vrij snel opmerkte tijdens ons gesprek. Beklemmend hoe ik schetste dat iemand letterlijk mijn space in  liep en volledig van leer trok. Als een persoon zo dicht bij je staat dat je een stap achteruit wilt doen staat die zeker weten in je space. Dat gebeurde bij mij. Naast het feit dat iemand in mijn space stond werden er ook veel verwijten gemaakt, dingen gesuggereerd en werd er best (verbaal) agressief door deze persoon gepraat.

Nee. Dit is absoluut niet de manier hoe mensen met elkaar om gaan, stelde therapeut mij gerust; ook al voelt het voor mij zo vertrouwd. Ik weet helaas niet beter, dit is hoe ik ben opgegroeid, met ouders die alles in het negatieve trekken, vooroordelen hebben, verwijten maken, mensen beschuldigen van absurde zaken. Beetje paranoia zelfs.

Als je er tussen zit dan voelt het allemaal als een enorme verwarring. Dat is dan ook hetgeen wat de boventoon voert en voerde in mijn leven. Als ik bij deze mensen ben dan voelt het vertrouwd hoe ze zich gedragen maar ik kan mezelf er niet in vinden. Dat zorgt voor een innerlijk conflict. Er worden dingen tegen mij gezegd die ik bijna zou gaan geloven, in ieder geval zet het me aan het denken en probeer ik ze van het tegendeel te overtuigen.

Het is zo fokking absurd, dat het niet goed te schetsen valt hier op papier, je moet er zogezegd bij geweest zijn om te snappen hoe dingen gaan.

En het maakt niet uit hoe oud je bent, of je nu 6 of 40 bent, als er op deze manier door één van je ouders tegen je wordt aangeluld dan voel je een klein kind in plaats van een volwassen vrouw. Ik vind het abnormaal dat deze dingen hardop worden uitgesproken, in mijn space en ook op een verbaal agressieve manier, alsof ik iets héél héél ergs heb gedaan. Het is hun eigen suggestie, hun abnormale brein wat ervoor zorgt dat ze je aanklampen met dit soort dingen.

Maar ik moet het er wel mee doen.

Nu zijn ze (therapeut, shrink) al jaren bezig mij wat stevige grond onder mijn voeten te duwen en dat kost ontzettend veel tijd. Als er dan dingen gebeuren zoals hierboven dan merk ik dat ze daar niet op zitten te wachten, want in feite zet bovenstaande situatie mij heel veel stappen terug in mijn proces om bestaansrecht te krijgen. Niet dat ze mij dat kwalijk nemen want ik zit er ook niet op te wachten, maar toch, het houdt in dat we een poos bezig zullen zijn om deze situatie weer op orde te krijgen in mijn hoofd. En dat is zonde. Want ieder normaal denkend mens zou never nooit een kwetsbaar persoon zoals ik, op deze manier bejegenen.

Ik ben er dan ook helemaal niet blij mee dat ik dit ongeleide projectiel dagelijks tegen kom op mijn tuin, want wie weet wat hij nog meer kwijt moet.

Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: