Fijne dingen

Gaten vullen

Weinig herinneringen aan vroeger, dat is wel duidelijk en nooit de behoefte gehad de gaten op te vullen. Maar zoals het leven onderhevig is aan veranderingen heb ik dat ook met mijn geheugen. Er mag wat mij betreft best wat input mijn kant op komen. Via de geijkte kanalen vond ik een hoop mensen van ‘vroeger’ terug alleen niet alle periodes waar ik wat over weten wil zijn relevant.

Ik heb een kleuterjuf terug gevonden en naar haar verhalen ben ik wel benieuwd. Ik kan me haar nog goed herinneren en ook nog de ‘nonnen’ bij wie ik op school zat. Ik zat dus op een Katholieke kleuterschool en we waren zelf behoorlijk gereformeerd. Vreemde combinatie maar het zal wel gemakzucht zijn geweest, de kleuterschool stond naast de flat waar ik toentertijd woonde. Tot in lengte van dagen hebben mijn ouders geprobeerd om het ‘Onze Vader” wat ik op de katholieke wijze geïndoctrineerd had gekregen proberen om te vormen tot het Gereformeerde Onze Vader. Is ze niet gelukt. Het zit er te dik ingebakken.

Ondertussen houd ik me al jaren bezig met het boeddhisme het spirituele spreekt me meer aan dan de wijze lessen die ik als kind mee kreeg vanuit de bijbel. Ik moet eerlijk zeggen dat de manier hoe ik nu leef en denk ontzettend ver weg staat van een boeddhist. Ik zie de fase waarin ik nu zit maar als een leerweg, een hobbel op mijn pad die ik wel zal overwinnen. Uiteindelijk is de weg over het pad belangrijker dan het bereiken van het eindpunt.

Het voelt onwerkelijk om een gevangene te zijn van mijn geest en mijn huis en me daarnaast ook niet kan bezighouden met het boeddhisme wat ontzettend belangrijk voor me is. Ik vroeg me af hoe er in het boeddhisme wordt aangekeken tegen een depressie, ik vond op het internet een -soort van- antwoord van een Cybermonnik klik hier en als je het interessant vind is er nog meer te lezen over neurowetenschap en het boeddhisme, klik hier.

Terug naar mijn kleuterjuf, binnenkort gaan we bijkletsen, wie weet heeft ze nog wel foto’s uit die tijd, het is een positief vooruitzicht waar ik erg naar uitzie.

0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: