De Toestand

Blij

Ik voel me goed en ik ben blij gehumeurd, hoognodig tijd om dit vast te leggen. Ik kan meters papier vullen met blaartrekkende verhalen over de reden hiervan maar het is eigenlijk gewoon heel erg simpel.

Ik heb tot nu toe een goede week achter de rug want ik heb zulke goede gesprekken gevoerd met therapeut en psychiater dat ik bijna op wolkjes loop.
En wat ik al eerder schreef, het komt niet doordat de diagnose is aangepast, verre van dat zelfs. Het is juist pijnlijke helder geworden dat ik heb geaccepteerd dat ik nooit meer diagnoseloos door het leven zal gaan.

Ik zou willen dat ik shrink mijn vader was, dat ik iedere dag even op zijn bank kon gaan zitten en dat we dan samen zouden filosoferen over het leven, en de waanzin van dingen. Het hoeft helemaal niet over mij als persoon te gaan, sterker nog het gaat niet altijd over mij, het gaat ook over hoe andere mensen in elkaar steken. Het voorbeeld wat hij aanhaalde was het FB gebeuren waar mijn bericht over Hope gewoon totaal werd genegeerd door mensen. Hij legt dan uit wat er aan ten grondslag ligt dat mensen zoiets doen, of niet doen. Hoe dom sommige mensen zijn, dat gezicht van hem erbij is dan zo hilarisch….ik kan niets anders dan hardop lachen.

Therapeut drukte mij vanmorgen op het hart dat er ook een heel groot gedeelte van mij af komt. Dat mijn manier van praten, de grapjes die ik maak, de luchtigheid die ik erin probeer te houden, er ook voor zorgt dat de wisselwerking zo fijn is.

Ik had graag gezien dat deze twee mensen mijn ouders waren geweest, hoe anders had ik dan in het leven gestaan, zoveel leed was me bespaard gebleven.

Ik ben ongelooflijk dankbaar dat ik de afgelopen jaren met shrink en therapeut heb gewerkt aan mijn ‘toestand’, wat gun ik de rest van de mensheid toch ook zulke hulpverleners. Ze kunnen je maken of breken maar deze twee zijn goud!

Een lang verhaal ga ik er niet van maken. Er gloort ho(o)pe aan de horizon, en dat stemt me goed. Heel erg goed!

0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: