De Toestand

Kiespijn

Ik ben geen fan van de tandarts, en dan heb ik me nog zwak uitgedrukt. Maar ik ga ieder jaar trouw naar de controles en als er wat aan het tandje is dan laat ik het ook verhelpen.

Dat ik vorige week kiespijn kreeg was niet nieuw, ik had wel vaker last van mijn kaak en schreef het toe aan het tandenknarsen wat ik veelvuldig doe, ik slaap wel met een bitje, maar geloof me, die is behoorlijk gehavend.

Afgelopen weekend werd het best heftig, zo heftig dat ik begon te rommelen in mijn medicijnkast, op zoek naar pijnstilling. Een simpele ibuprofen mag ik gezien de antidepressiva niet slikken. Dus werd het een combi van codeïne en paracetamol. Het hielp voor geen meter.

IMG_3462Om half negen stipt belde ik en godzijdank was er nog een plekje vrij; ik zat dan ook niet veel later redelijk relaxed  te wachten in de wachtkamer. Als je pijn hebt ben je blij dat je er vanaf geholpen kan worden.

De tandarts begon met het controleren van de vullingen en het voelen van de kaak. Daarna kwam er een ijskoud watje op de proppen en werden alle kiezen minutieus aangeraakt. Het gaf allemaal geen uitsluitsel en was het laatste wat inzicht kon geven een foto waar al uit bleek dat het flink mis was.

Een verborgen gaatje wat zich al een weg had gevreten naar de wortel. De 3 wortels werden uitgeboord, geragd, gedesinfecteerd, nogmaals geragd, ontdaan van stukjes zenuw en als laatste ging er een noodvulling in. Een wortelkanaalbehandeling dus.

Een beetje dizzy, zwaar verdoofd en met barstende koppijn ging ik een dik uur later naar huis. En nu, uren later ben ik echt pijnvrij. Ik moet geen kracht zetten op de kies want dan doet er van alles zeer maar verder is het ok.

IMG_3464
Bijna met het blote oog niet te zien die drie zenuwen. Wat een ellende kunnen die aanrichten.

0 reacties

  • nsvm78

    Ik herken je verhaal helemaal. Absoluut geen fan, maar laat ook altijd braaf alles doen wat nodig is. 2 keer te maken gehad met wortelkanaalbehandeling en de pijn die daaraan vooraf gaat is echt zo vreselijk dat je graag naar de tandarts gaat. Hopelijk geneest het goed en ben je van je klachten af.

    • Lotus Lilly

      Het gebied voelt beurs aan, en ik moet oppassen met kauwen. Die misselijkmakende pijn is wel foetsie, en dan valt het eigenlijk reuze mee wat er nu over is. Ben zo blij dat ik gegaan ben.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: