Categorieën
Kids

Ruim over de helft

De laatste vakantieweek staat voor de deur. Hoera!! hoe zijn de afgelopen weken gegaan?

De eerste twee bevielen best goed, de echtgenoot was thuis en ik kon mijn gang gang.
De 3e week was ik alleen met de kleuter en nadat ik heb heel streng had toegesproken was hij ontzettend lief en braaf de hele week. Bijna geen gezeur en gedram, hij was een heel braaf borstje.

De 4e en 5e week vallen ontzettend tegen. De tiener en de kleuter snappen elkaar niet en zitten elkander dan ook dwars. Als de tiener geïrriteerd is dan gaat ze op haar kamer zitten mokken. De kleuter daarentegen wordt druk, met een hoofdletter D. Hij begint te rennen door het huis en neemt op zijn route een aantal honden achter zich aan. Ondertussen doet hij een politiesirene na, of brandweer, of ambulance.

Ongelooflijke herrie maken, dat is leuk.

Na overleg en een aantal tips vanuit het zknhs heb ik er nu voor gezorgd dat ik iedere dag een poosje zonder al te veel stress iets voor mezelf kan doen. Ik heb het echt hard nodig, anders trek ik de rest van de dag gewoon niet. Ik voel me behoorlijk schuldig dat ik er niet op uit kan met de kids. Dat blijft toch wel een dingetje hoor. Voor mijn gevoel doe ik ze tekort, en dat is het allerlaatste wat ik wil. Ik heb alleen geen keuze. Ik heb de afgelopen jaren wel geleerd van eerdere fouten.

Nog een week te gaan…. het is af te zien.

0 reacties op “Ruim over de helft”

ik voel bij mij de stress al omhoog schieten als ik lees dat de kleuter door het huis gaat rennen met honden bijbehorende geluiden.
Ik ben erg gevoelig voor dat soort prikkels. Succes met de laatste week! Ik ben ook de laatste 2 weken op mijn vrije dagen niet echt met Zoon eropuit geweest. Iets met teveel werkdruk en de vrije tijd erg nodig om te ontladen. Gelukkig voor mij doet hij genoeg leuks op de dagen dat ik werk en hij naar de BSO is.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.