Fijne dingen

Ik tik de 1000ste blog

De 1000ste blog van mij is een feit. Hoera!

Ruim vijfenhalf jaar geleden begon ik als Nurse Martens te schrijven, niet wetende wat mij allemaal boven mijn hoofd zou komen te hangen.
Het was het begin van de afschuwelijke fase waarin mijn hersenen crashten. Langzamerhand voelde ik ‘Marjan’ vertrekken en kwam er een karikatuur voor terug. Het leek me goed om alles vast te leggen wat er bij mij speelde en ook om vast te leggen voor ‘later’.

Ik heb nog nooit vrijwillig een blog uit die tijd terug gelezen, wel als ik eraan refereerde maar anders niet. Op de één of anderen manier vind ik dat confronterend. Het is nogal niet wat, wat er gebeurde die tijd.

Ik raakte mijn baan kwijt, mijn vrienden en collega’s, andere aspecten van een sociaal leven en mijn waardigheid. Vanuit het niets kwam er angst naar boven voor zaken die ik daarvoor -redelijk- probleemloos kon doen. Ik moest letterlijk aan de hand worden genomen om nog buiten te komen. Geen muziek of tv voor mij in die tijd. Het was allemaal zo verwarrend en moeilijk.

De uiteindelijke diagnose bracht rust maar zorgde ook voor problemen.

Een recapitulatie: Ik heb veel verloren maar heb ook veel terug gekregen. Ik denk dan aan mijn kippen en moestuin en mijn aanstaande hulphond. Mijn huwelijk staat nog steeds zo vast als een huis en ik heb goed contact met mijn kinderen.

Onbetaalbaar en onmeetbaar is het feit dat ik zoveel inzichten heb gekregen in mijzelf en mijn omgeving. Ondanks de pijn en het verdriet wat het mij heeft gekost ben ik dankbaar dat ik zo goed geholpen word. Dat er kundige mensen zijn die mij begeleiden.

999 blogjes terug heb ik niet geweten dat ik er nog zoveel zou schrijven. En wie weet hoeveel er nog komen ik ben per slot van rekening de komende tijd wel plan mijn horizon te verbreden met mijn hond.

Mag ik jullie ook bedanken voor al die jaren support en reacties? 1000 maal dank en knuffels van mij voor jullie! xx

0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: