Moestuin

Chicken riot

Ik sta er niet van te kijken maar het is een beetje vreemd. Mijn kippen zijn in opstand gekomen en vertikken het serieus om een ei te leggen.
En dat alleen omdat ik een ander soort voerapparaat heb geplaatst. Geheel voor hun eigen bestwil, maar dat hebben ze geen weet van.

Wat ze ook niet doorhebben is hoe het werkt. Het vorige systeem was heel erg 1980. Het nieuwe systeem is meer van tegenwoordig.

Oud model nieuw model

 

Het jaren ’80 model was simpel en overzichtelijk, het smeerde ook enorm en trok daardoor ongedierte en het nieuwe systeem is wat ingewikkelder. Ze moeten daar op een plaatje gaan staan waardoor er een luikje open gaat waar het eten ligt. Kippen zijn intelligent, dus zou het geen probleem moeten zijn maar blijkbaar is dat het wel.

Ik heb het voorgedaan hoor, hoe dat apparaat werkt. Ik greep een kip in zijn lurven, zette hem op het plaatje en voillá, daar opende het bakje en het beest stak direct zijn snufferd tussen de korrels. Kip in bakkie zou je denken……………vergeet het maar.

Ik heb het nu vanaf vorige week al iedere dag voorgedaan maar er is geen kwartje gevallen. En nu nemen ze blijkbaar wraak door te stoppen met leggen. Want zo zijn kippen. Die zijn best haatdragend.

Ik kwam vanmorgen aanlopen terwijl ze als idioten tegen het gaas aan het springen waren, ik vond het een beetje agressief overkomen, ben het ook niet van ze gewend. Ik deed de deur van het hok open en ze gingen direct pontificaal op mijn laarzen zitten. Ik voelde me eerlijk waar een beetje angstig. Alsof ze een plan hadden bedacht om mij de stuipen op het lijf te jagen.

Met een zwetende bovenlip en klotsende oksel wurmde ik me het hok uit en maakte dat ik weg kwam.

De laatste opstand is al een poosje terug, ik plaatste twee nieuwe soortgenoten in hun hok. Dat zorgde ook voor onrust en wegblijven van eieren.

Echt rouwig ben ik er op dit moment ook niet om want aan eieren heb ik geen gebrek. Ik bedacht een plan om ze aan de buren te verkopen. Ik heb een a4’tje op het raam gehangen waarop ik ze aanbied. Het loopt geen storm helaas, dat deed het wel toen ik wel eens gratis uitdeelde.

Mensen zijn rare wezens wat dat betreft heb ik dan toch meer met kippen, ondanks hun opstand.

0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: