Moestuin

Eind van het seizoen

Het tuinseizoen zit erop, de composthoop ligt vol afval en ander niet compost waardige spullen heb ik in de fik gestoken.
Op de tuin staat nog wat prei, een aantal wortelen en er hangen wat paprika’s in het nazomerzonnetje. De paprika’s zijn groen en ik heb ondanks een goede oogst ook geen enkele rode of oranje paprika kunnen oogsten.

Het tuinseizoen is niet volgens plan verlopen. En ik kan de schuld niet volledig bij het weer leggen, of bij de overlast van ongedierte.  Ik heb er wel veel tijd in gestoken maar achteraf gezien heb ik meer tijd besteed aan mijn (nieuwe) kippen dan in mijn moestuin.

Ondanks dat het tuinseizoen op zijn einde loopt, breekt er een nieuwe periode aan voor mijn nieuwe kippen. Ze zijn namelijk geslachtsrijp en zullen – dankzij de aanwezigheid van een haan- voor kuikentjes gaan zorgen.

Voor de winter hoop ik het oude kippenhok om te hebben gebouwd tot kas. Mocht het volgend jaar weer een beroerd jaar worden qua weer, dan kan ik mijn gang gaan in de kas. Wat dat betreft heb ik nog genoeg plannen.

Hopen dat ik mijn ‘goede’ vel terug vind na de winter.

0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: