De Toestand

Dit geloof je toch niet?

Het is nu ongeveer een maand geleden dat ik de p.ol.i.tie aan de deur had voor mijn hond. En tot mijn grote verbazing stonden er net weer twee aan de deur. Hetzelfde verhaal van dezelfde buren.

Het verschil met vorige keer was dat echtgenoot met griep in bed lag en dat ik hem met een klein beetje geweld uit bed trommelde. Deze keer zou ik dit klusje niet alleen klaren, we weten hier allemaal nog heel goed hoe dat toen afliep.

Ook deze keer vertrokken ze met een gerust hart en melden ons dat we gewoon door moeten gaan met waar we mee bezig zijn. Ze waren natuurlijk ook op de hoogte van de reden waarom ze hier is. Ze hebben verder niks raars aan haar gemerkt en er is dan ook ABSOLUUT GEEN REDEN VOOR PANIEK!

Ik denk dat de p.o.l.i.tie hier in het dorp weinig om handen heeft dat ze hier zoveel aandacht aan besteden.
Feit wil dat ik mijn  buurman zijn nek wel kan omdraaien. Die vuile smerige achterbakse hufter!

En nee, ik zeg geen sorry voor mijn taalgebruik, ik ben woedend!! Daarnaast heb ik wat oud hout achter het huis kapot gegooid om mijn frustraties van me af te schudden. Niet gelukt, by the way. En ook daar zeg ik geen sorry voor. Beetje jammer dat ik onze eigen regenpijp aan gruzelementen gooide en er drie dikke splinters van in mijn hand had.

De foto die ik bij dit bericht heb bijgevoegd heb ik net gemaakt. Ik kreeg deze poster jaren terug van lieve Anki van Zilverblauw en hoe waar is dit nu nog steeds. Hoop houden dat alles eens rustig wordt, hopen dat mijn hond nog verder kan en mag groeien in haar taak en als laatste de hoop dat ik wat woonplezier terug vind tussen dit gajes.

Wat moet je nou met dit soort tuig? Gewoon doen alsof er niks aan de hand is? Mijn hond over de schutting gooien zodat ze eens echt goed kunnen kennismaken of aanbellen en ze eens goed de mantel uitvegen.

Vertel me eens wat jullie zouden doen.

0 reacties

 • Lynn van de Log

  Serieus, komen ze nu al voor de 2e keer terwijl het de 1e keer al duidelijk was dat die buurman de boel loopt op te ruien? Hoe vaak zijn ze nog van plan te komen? Of beter gezegd: hoe vaak kan en mag die mafkees van een buurman melding blijven maken van zijn eigen domme hersenspinsels?

  Ik zou niet zomaar zelf aanbellen want de buurman lijkt uit op een escalatie. Geen idee of een driegesprek via buurtbemiddeling of wijkagent zin zou hebben. Eigenlijk zou er een instantie moeten zijn die het voor jou op gaat nemen en zaken gaat regelen want dit is te gek voor woorden!

  In ieder geval geen actie – reactie (van jou terug) maar proberen voor nu te negeren hoe moeilijk ook. Dikke knuf xxx

  • Lotus Lilly

   Dank je voor je lieve reactie Lynn!!! Ik denk dat je gelijk hebt dat er een soort van bemiddeling moet komen want dit is echt zwaar ruk. En echtgenoot drukte mij ook op het hart niks te ondernemen want ook hij denkt dat er op een escalatie wordt aangestuurd. Kus terug! xx

 • Kakel

  Het beste is een fatsoenlijk gesprek voeren met mensen maar als ze daar niet toe bereid zijn, wat kun je dan nog doen? Ze mijden, denk ik. En vooral schijt aan ze hebben!
  Wel rustig blijven in de gesprekken met de politie. Proberen je emoties erbuiten te houden. Dat is veel makkelijker gezegd dan gedaan. Maar als de politie ziet hoe rustig jij blijft en voor reden vatbaar bent, hebben ze al snel door dat de buren een stelletjes lamstralen zijn.
  Ik wens je moed en vertrouwen.
  Lieve groet.

  • Lotus Lilly

   Ik was ontzettend geschrokken maar leg direct uit wat ik mankeer en dat hun bezoek erg veel stress bij me oproept. Daar is altijd begrip voor…
   Ik blijf wel rustig qua kwaadheid, ik neem niet de moeite om in discussie te gaan over de buren of wat dan ook. Ik begin met de feiten vertellen, dat er niet gebeten is…dat er angstcultuur heerst die wordt gevoed door onjuiste informatie en dat ik heel goed weet wat een mechelse herder voor soort hond is. Maar ik vertel ze ook dat Herders in het algemeen heel veel weerstand oproepen bij mensen. Iedereen heeft wel een nare ervaring met een herder gehad. Sinds ik Hope heb snap ik beter dan ooit wat voor weerstand een herder op kan roepen. En dat heeft niks met mijn hond te maken, maar meestal met ervaringen die ze zelf ergens hebben opgelopen. Ik heb wat dat betreft echt wel begrip voor de vooroordelen die mensen kunnen hebben. Maar ze moeten ons ook de kans geven te bewijzen dat we het verschil kunnen maken samen. En de politie continu op ons dak sturen is gewoon kansloos.

 • Darling Doormat

  Dit is niet te geloven. Ik maak me sterk dat de politie een volgende klacht van dat sujet gewoon zal negeren, en hoop dat ze hem eens en voor altijd met een ferme berisping de laan uitsturen, want zo kan het toch niet langer. Zelf een confrontatie met die buur aangaan zou ik vermijden, uit alles blijkt dat de man niet helemaal evenwichtig is en wij willen het toch niet gedroomd hebben dat dit in geweld escaleert.

  • Lotus Lilly

   Ik fantaseer wel over geweld 🙂 Echtgenoot en ik zijn er ook wel zeker van dat de politie hier echt geen derde keer voor uitrukt. Ze hebben ons toegezegd dat ze dat niet van plan zijn.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: