Moestuin

Kwakkelen

Als de herfst begint komt het kwakkelseizoen er ook aan. Kleuter snottert standaard de maanden door tot februari. Af en toe wat koorts erbij, een keelontsteking en weet ik veel wat nog meer. Dat hij vorige week als eerste begon was niks nieuws, echtgenoot nam het stokje over en afgelopen zondag was ik aan de beurt. Buikgriep. De enige echte. Van boven en van beneden leeglopen op de meest ongelukkige momenten s’ nachts als ik superduf ben van de slaappil bijvoorbeeld.

Maandag was ik verre van fit maar de plicht riep: mijn kippen moesten worden gevoerd en bewaterd. Iets wat echtgenoot ook best voor mij wilde doen maar ik doe het liever zelf. De kippen zijn mijn verantwoording.  Met knikkende knietjes reed ik naar mijn tuin en trof daar een grote ravage aan. De herfststorm die over Nederland was getrokken had de bovenste laag van mijn kippenhok geblazen.
img_4509
Voor mij geen goed moment om op ladders te kruipen en het dakleer vast te timmeren. Het moest maar even wachten tot de volgende dag. Helemaal weer fris en fruitig ging ik vandaag aan de slag en ik heb de klus geklaard. Ik brak een glasplaat, die niet gebruikt werd bytheway. Ook hing ik half in een sloot(tje) omdat ik daar de ladder moest stallen omdat ik anders geen ruimte had om op het dak te komen. De aanwezige tuinmannetjes stonden aandachtig toe te kijken, ze hebben het resultaat nog niet gezien want ik ben er langer mee bezig geweest dan zij aanwezig waren.

Oh, wat trouwens het vermelden wel even waard is, mijn sierkippen zijn begonnen met eitjes leggen. De haan die erbij rond loopt zal voor een mooi nageslacht gaan zorgen. Dat zal komend voorjaar pas zijn. Ze zijn nog niet op oorlogsterkte trouwens, het zijn grote kippen maar op dit moment zijn de eitjes nog een beetje klein. Waarom dat is weet ik niet.

img_4514

Tot die tijd heb ik genoeg tijd om de boel netjes te maken voor het nieuwe moestuin seizoen.

 

0 reacties

  • nsvm78

    Hier al 2 dagen een ziekig kind thuis. Maar morgen waarschijnlijk weer naar school. Ik ben zelf ook regelmatig aan de beurt in deze tijd van het jaar voor een oorontsteking….Maar ik probeer het uiteraard te vermijden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: