De Toestand

Beste kracht = daadkracht!

Laster is het zwartmaken van een ander door deze in het openbaar te beschuldigen van zaken waarvan degene die de beschuldiging uit weet of had moeten weten dat deze onwaar zijn. Als de feiten waar zijn, al dan niet opgeblazen, spreekt men van smaad. Het doel is het ruïneren van de reputatie van het slachtoffer. bron: Wikipedia

Ik belde afgelopen maandag met de p.o.li.tie. Want al met al is het toch een raar verhaal. Een buurman die verzinsels de ether in gooit, en dat ik daar dan een aantal keren de po.l.i.tie voor aan de deur krijg. Ik vind het een vorm van laster en kwaadsprekerij en ik laat dit niet over mijn kant gaan.

Dit soort acties mogen niet onbestraft blijven wat mij betreft. En geloof me, ik heb heel wat dingen verzonnen om de buurman het leven zuur te gaan maken. Maar uiteindelijk is de vreugde daarvan maar kort en daarna ….ach….kwaad met kwaad bestrijden kan beter door de p.o.li.tie andersom te gaan inzetten.

Dus ik bedacht het volgende: echtgenoot en ik willen een gesprek met de politie op het bureau, niet meer hier in huis op mijn terrein. En ik wil nu eens precies weten van de hoed en de rand. Want wát is er nu precies gezegd en welke bewijzen waren daarvoor en door wie? Op het laatste krijgen we geen antwoord maar dat hoeft ook niet.

Ik heb namelijk zelf een aantal feiten op een rijtje staan waarvan ík graag wil dat de p.ol.i.tie met de buren terug communiceert, en het liefst met alle buren.

1) Ik sprak vanavond de vrouw waarvan haar hond door mijn hond zou zijn gebeten. Dat verhaal is pertinent onjuist. Dat heeft ze zelf toegegeven. Dit heeft mijn buurman dus zelf verzonnen.
2) Een andere buurman heeft zelf toegegeven dat er met zijn kind eigenlijk niets is gebeurd. Dat het een schram was die na een uur al niet meer zichtbaar was. Dit verhaal is dus ook aangedikt.
3) als laatste dan de buurman zelf met zijn verzinsel.

Drie punten die ondertussen een nagel aan mijn doodskist zijn geworden want als alle drie de punten niet kloppen waarom krijg ik dan twee maal die gasten aan de deur?

Ik noem dat: een angstcultuur creëren met een voor mij onduidelijk doel, kwaadspreken, roddelen en laster praat verspreiden zonder enige ondergrond.
Ik wil dat de politie dit recht gaat zetten anders blijven deze verhalen bestaan met alle gevolgen van dien. Per slot van rekening is de kleuter nog steeds nergens welkom en word ik met de nek aangekeken.

Mijn verhaal is goed ontvangen en nu is het afwachten hoe dit verder zal gaan.

Alsof ik niks anders te doen heb 😉

0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: