Kids

Dichterbij dan ooit

De puber was zestien toen ze hier weg ging en bij haar vader ging wonen. Ondertussen is ze ruim 18 en geen puber meer. Het is een jong volwassen vrouw geworden. De laatste maanden is het contact beter dan ooit. We spreken elkaar bijna dagelijks zowel via de telefoon of via een appje.

Vanmiddag kwam ze hier lunchen en volgende week gaan we samen uit eten. Een vakantie naar de zon in het voorjaar is ook al ter sprake gekomen.

Ik heb helemaal niets te klagen als het over ons contact gaat. Voor haar ligt het iets anders. Haar vader heeft het er wel moeilijk mee. Waarom is mij een raadsel. Misschien had hij liever gezien dat ze het contact met mij definitief had verbroken. Wat daar de winst voor hem in zou zitten weet ik niet.

Feit is dat ze niet eerlijk kan vertellen dat ze me gezien heeft. Het laatste wat je met een kind moet doen is mindfucken en ik ben sowieso niet iemand die dan aan het kind gaat trekken zodat het alleen maar lastiger wordt om keuzes te maken. Hij denkt daar anders over.

Om een voorbeeld te noemen: haar verjaardag. Ik wilde dit graag met haar in ons gezin vieren. Om niet in haar vaders vaarwater te zitten had ik haar de volgende opties geboden:

  • de avond vóór haar verjaardag champagne drinken of wijn, noem maar iets…omdat het dan mag!
  • de ochtend van haar verjaardag uitgebreid ontbijten buitenshuis of
  • lunch buitenshuis of
  • diner buitenshuis
  • en als laatste konden we op de avond zelf ook nog wel iets verzinnen

Dus wat haar vader ook voor feest in gedachten had, ze had genoeg opties over om met ons een moment te kiezen.

Uiteindelijk heeft haar vader het haar heel gemakkelijk gemaakt. Er werd gewoon niets voor haar georganiseerd op de dag zelf. Pa bleek achteraf met vrouw uit eten te zijn geweest. Het feest wat ze een week later gaf voor haar vrienden heeft ze geheel zelf moeten betalen, van de drank tot de hapjes en versieringen.

Ze heeft het er nog over. Met een brok in haar keel.

Het sujet heeft haar al vaak teleurgesteld maar dat hij niks heeft gedaan met – en op haar verjaardag, nog geen stukje taart, is wel het meest trieste van alles.

Ze is lijfelijk verder weg maar dichterbij dan ooit ♥♥♥♥

0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: