Fijne dingen

Uitverkocht

Je kunt alles wat je maar wilt vinden op het internet maar soms heb je een fysiek boek nodig. Ik vond in de bieb twee boeken waar ik helemaal verliefd op werd maar de drie weken uitleen is veel te kort. Om nu foto’s te maken van pagina’s die ik belangrijk vind is ook zoiets. Het betreft namelijk een kookboek van ruim 400 pagina’s.

Brengt me trouwens op een vreemde situatie. Een ingewijde van de bieb, vertelde dat er dagelijks een man komt die alle kranten pakt en bijna alles fotografeert wat hij tegenkomt in die kranten. Dat gedrag begon op te vallen, ook omdat niemand precies snapt waarom hij zoveel foto’s maakt van artikelen.

Het verhaal werd nog idioter toen bleek dat hij regelmatig het pand uit rent via het trappenhuis en ook daar wat boeken en kranten stiekem probeerde mee te moffelen naar huis. Er waren al wat biebdames achter hem aan gegaan maar hij was ze te snel af. Toch mag – en blijft hij terugkomen, ondanks waarschuwingen dat hij moet stoppen met het jatten van spullen. Waarom zou je de krant lezen, fotograferen en vervolgens ook nog mee jatten? Enige logica ontbreekt in dit verhaal, en misschien moet ik daar ook niet verder naar zoeken.

Terug naar mijn verhaal. Het boek waar ik trillende handjes van kreeg bleek niet meer in de verkoop te zijn. Ongelooflijk trouwens, ik bedoel, er moeten toch meer mensen zijn die heel erg blij worden van dit boek? Wat kan nu de reden zijn dat het niet meer te koop is?  Dan maar op MP zoeken en tralala…gevonden!

Met het andere boek had ik meer mazzel, die is nog overal te koop. Geen mazzel maar wel grappig is het feit dat ik regelmatig op weg naar de bieb- of in de bieb mijn moestuin buurmannen tegenkom.  Het begint me zelfs op te vallen dat ik steeds minder klets met mensen van mijn eigen leeftijd maar buitenshuis vooral met ouderen sta te ouwehoeren.

Ik ben er achter dat tuinieren wel een band schept met mensen, vooral oudere mensen hebben daar behoefte aan. En ik moet zeggen dat ik dat ook niet erg vind. Het was in het begin wel een beetje wennen met deze doelgroep maar ondertussen voel ik me één van hen.

Dat ik dat nog eens op zou schrijven zeg, het moet niet gekker worden 🙂

9200000023791765

0 reacties

 • nsvm78

  Mijn opa was ook een fervent tuinierder. Hij had maar liefst 3 moestuinen, ik at vroeger vrijwel altijd uit de moestuin of van mijn vader of die van opa. alleen de groente die ze moeilijk vonden (bloemkool) kocht mijn moeder wel eens in de winkel… Ik heb nu zelf bij de groenteboer in het dorp een abo op een groentetas van boeren en tuinders in de regio die op die manier hun producten verkopen. Heerlijk, zo vol van smaak. Ik neem het extra wassen graag voor lief.

  • Lotus Lilly

   Een vrouw naar mijn hart 🙂 bloemkool is een lastige groente om te Teelen. Veel rupsen eten de boel op, vooral als je geen bestrijdingsmiddelen gebruikt zoals ik.

 • Lynn van de Log

  Ik kom niet verder dan een vierkante moestuinbak op het dakterras, maar niks zo lekker dan vers van de koude grond! Gelukkig boerderijwinkel om de hoek. Nadat mijn opa bijna al zijn grond verkocht had, hield hij een moestuin formaat volkstuincomplex over, voor de hele familie vriezers vol zeg maar. Als kind een feestje om daar rond te struinen, zeker in de zomer met aardbeien en frambozen 🙂 Dus snap jou helemaal hoe leuk het is in je moestuin!

  PS lust dus ook alleen maar Hollandse bloemkool, erg hè!

 • rietepietz

  O nee, aan groente telen waag ik me niet, te moeilijk in een kleine stadstuin. Maar ik heb er ook niet echt liefhebberij in. Ik val dan weer wél in de doelgroep voor een praatje;-) Ik denk dat oudere mensen gewoon meer tijd hebben om een praatje te maken!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: