Kids

Maandag is best een zware kluif

Nog een paar dagen en dan vertrekt Sinterklaas met hopelijk ook de pietendiscussie. Je zou er ruzie op FB en met je vrienden door krijgen zeg, wat kunnen mensen zich druk maken over dit volksfeest.

Ik heb me dit jaar ver gehouden van welke discussie dan ook als het gaat om Sinterklaas. Voordat de pietendiscussie er was had ik al een duidelijk beeld van het feest. Ik heb wel goede herinneringen aan het feest van vroeger, maar heb er moeite mee het vorm te geven bij mijn kinderen.

Vanmorgen zat ik met de kleuter op schoot een boekje te lezen in de groep en kwam ik onderstaand stuk tekst tegen.
img_4550

Met kromme tenen las ik “want al ben ik zwart als roet, ‘k meen het heel goed.” Dat vind ik wel racistisch. Ik heb er nooit bij stil gestaan en als een braaf geïndoctrineerd kind de tekst mee staan te blaten maar nu ik dit weet verschijnt het schaamrood op mijn kaken.

Dit soort onzin kun je je kind tegenwoordig niet meer leren, toch? Het kan wel en volksfeest zijn, maar als er sec naar kijkt dan zie je toch wel dat er een donker- hoe toepasselijk- randje aan zit.

De kleuter wachtte wel een leuke verrassing bij aankomst op school
img_4551

Hij had het laarsje van zijn zus prachtig geverfd en in de laars zat een zakje snoep. Na een week van afwezigheid was iedereen blij hem weer te zien, die paar uur die hij er was. Tegen het lunchuur werd ik gebeld met de vraag of ik hem kon ophalen. Hij was niet lekker.

Vorige week schreef de huisarts een verwijzing uit voor een KNO-arts, een afspraak bij het reguliere ziekenhuis zou ergens in januari pas plaatsvinden. Geen zin in. Dus belde ik een ander ziekenhuis, iets verder weg maar kon wel aanstaande woensdag al terecht. Het doel heiligt de middelen in dit geval. Dat gekwakkel met de kleuter begint zijn tol te eisen. Die neusamandelen moeten eruit, en als hij geluk heeft dit jaar nog.

0 reacties

 • rietepietz

  Kwakkelende kinderen is niet prettig, die moeten gewoon snel geholpen kunnen worden.
  Het is jammer dat veel mensen niet netjes om kunnen gaan met een afwijkende mening, helemaal niet nodig en het verknoeid de sfeer. Ik ben duidelijk voorstander van een “zwarte” Piet. Dat zwart is nodig omdat meestal een familielid voor Piet speelt en dús onherkenbaar moet zijn. Dán krijg je de leukste feestjes omdat deze Piet de famlie leden goed kent en tussen de kinderteksten ook de volwassenen een beetje op de hak kan nemen. Meer moet je er niet in zien want meer is er niet.

 • rietepietz

  P.S. Ik vergat nog even te zeggen dat ik het erg sportief vind dat je reageerde op mijn duidelijk “pro”logje. Omdat je (nog) niet tot m’n vaste reageerders hoort had je dus helemaal niét hoeven te reageren. Dankjewel,

 • Eric

  Hopelijk kunnen de neusamandelen er dit jaar nog uit.
  En die discussie… mwah een typisch Amsterdams (Zuid-Oost) probleem.
  En naar het schijnt zijn straks namen als de Coentunnel ook niet meer toegestaan.
  Het moet niet gekker worden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: