Kids

Uit de kast

Er zijn verschillende namen voor en de meest gebruikte zijn: borst, borsten, borstpartij, bos hout voor de deur, buste, voorgevel.

De kleuter noemt ze tiet of tietie(s).

Hij mocht er drieënhalf jaar aan lurken en hij is er nog steeds gek op. Ik schreef al eens eerder dat hij wel eens verlangend de bh aan de kant trok en met zijn vinger zat te prikken om te zien of er nog lekker drinken uit kwam. Een jaar na het stoppen met de borstvoeding wilde hij persé nog eens proeven of er echt niets meer uit kwam.

Hij heeft het er nog regelmatig over.

Tegenwoordig heeft hij iets nieuws waar we ons een beetje ongemakkelijk bij voelen; hij stopt zijn hand in mijn kleding en legt zijn hand om de tietie heen, dat vind hij fijn zegt ‘ie. Hij houdt van de tietie’s en hij wil er liefst tegenaan hangen aan snuffelen veel kusjes op geven of aan friemelen.

Op nieuwsjaarsdag riep hij heel hard in de woonkamer van oom B. dat mama dikke tieties had, mensen konden er wel om lachen.  Echtgenoot had het schaamrood op de kaken staan.

Ik vind het allemaal niet zo heel erg dat die fascinatie er nog steeds is, per slot van rekening heeft hij het heel lang mogen gebruiken. Met een half oog houd ik de berichten in de gaten over borstvoeding in het openbaar, en alle narigheid die wordt uitgestort over mensen zoals ik: de langvoeders.

De borstvoedingsmaf.ia schreef er een artikel over KLIK

Mijn schoonmoeder wijst met regelmaat een beschuldigende vinger naar mij als er iets is rondom de kleuter (ziekte, dwars gedrag, grote mond).  Altijd wordt het lange voeden erbij gehaald en wordt dat – of ik- als abnormaal bestempeld of als oorzaak van veel dingen gezien. Erg jammer.

De combinatie van mijn medicijnen en de borstvoeding heeft sowieso al heel veel (nare) reacties opgeleverd.

Hoe dan ook, er moeten altijd mensen op de barricades staan die de shit over zich uitgestort krijgen. Achteraf gezien ben ik blij dat ik hem zolang heb kunnen voeden en dat mijn shrink ook gelijk heeft gehad dat mijn antidepressiva best samen kan gaan met borstvoeding. Er is ondertussen een onderzoek geweest met bemoedigende uitkomsten.

En dat de kleuter gek is op de tieties is misschien een beetje ongemakkelijk maar kom op! hij is zes! Dat is over een poosje vast wel over 🙂

 

6 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: