De Toestand

Donderdag therapiedag #26

Het gat in het ijs begint een aardig mooi wak te worden. Beeldspraak als ik het heb over de kleine stappen naar meer ademruimte. Ik merk dat ik voorzichtige stappen vooruit maak. Dat is fijn, dat is mooi, dat is gewoon allemachtig prachtig.

Vandaag belde ik mijn shrink en sprak met hem over het bureaucratische stukje vakwerk wat ik van hem nodig heb. Hij wil het er over twee weken nog even over hebben tijdens een tête-à-tête. In eerste instantie ging ik daarin mee maar een half uurtje de boel overpeinzen belde ik terug met de poli om hem ertoe te bewegen er eerder aan te beginnen.

Wat niet wil zeggen dat hij dat ook doet.
Maar het gaat erom dat ik vandaag gewoon twee x heb gebeld en ergens om heb gevraagd. Dat is uitzonderlijk en niet iedereen zal begrijpen wat een stap dat is geweest.  Hoe trots ik ben op mezelf.

Het spreekwoord: het doel heiligt de middelen is nooit zo actueel geweest in mijn leven als de laatste tijd. Voorheen vond ik het geen prettig spreekwoord, ik vind het een beetje dwingend klinken, alsof alles geoorloofd is. Dat je over lijken mag gaan om je doel te behalen.

Dat is mijn geval ab-so-luut niet het geval.

Op mij is meer van toepassing dat ik over mijn eigen grenzen ga om mijn doel te behalen. En nog steeds niet over grenzen van anderen, dat is nog een bridge to far.

Hoe dan ook, of alles nu doorgang vindt of niet; stappen worden er gemaakt….en in dit geval zijn de middelen belangrijker dan het doel 🙂

Het was een fijne week, ik geloof niet in toeval dus het is niet voor niets dat dit op dit moment gebeurt. Ik koester deze week ♥♥

4 reacties

  • Rietepietz

    Oeps…. over grenzen gaan.., ik wéét het niet,  is toch wel heftig, of het nou je eigen grnzen zijn of die van een ander. Maar je bedoelt waarschijnlijk meer dat je je eigen grenzen weer iets hebt kunnen verleggen en dát klinkt dan toch heel positief. Lekker meer ruimte voor jezelf maken. Nu maar hopen dat er goed op gereageerd zal worden zodat je harde werken vruchten af kan werpen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: