Kids

Het ongeluk

Ze was onderweg naar huis toen er een busje achter haar een auto schampte en vervolgens vol gas op haar inreed.  De politie is nog steeds bezig in kaart te brengen wat er nu is gebeurt.

Ik sliep ten tijde van het ongeval en negeerde een hele poos het enorme gebonk op voordeur en ramen. Ik kon me niet voorstellen dat er iets aan de hand was waardoor ik mijn broodnodige slaapje zou moeten onderbreken.

Het geluid bleef aanhouden dus ging ik naar beneden en rukte de voordeur open voor de buurman die mijn hond heeft verlinkt bij de politie. “Er is een kind aangereden en ze zeggen dat het jouw dochter is” vertelde hij me. Ik rende de straat uit en na amper 50 meter stond ik tussen de ramptoeristen.

Ja, daar lag mijn dochter, de tiener in plas met bloed en koelvloeistof. Ik hoor haar nog steeds ‘ MAMA!’  roepen. Ik weet niet zoveel meer van dat moment. Ik weet nog dat ik terug naar huis rende om mijn honden in de bench te doen en mijn telefoon en huisdeursleutels te pakken. Vanaf dat moment is het allemaal erg vaag.

We reden met gillende sirenes in erg hoog tempo richting het ziekenhuis. Op de eerste hulp stonden artsen al klaar en werden er van allerlei medische handelingen verricht. Ook de puber was daar al aanwezig. Niet veel later kwam ook de vader van de tiener binnen gerend.

Kleding werd kapot geknipt en er werden pogingen gedaan het bloeden van het hoofd te stoppen. Later bleek dat de wond waarvan ze dachten dat hij 5 centimeter zou zijn, 20 of 30 centimeter was. De grote van de wond gaf aanleiding een CT scan te maken en een buikecho. Godzijdank waren er geen breuken in de schedel de nek of de rug. De enorme zwelling aan de rechterkant van het gezicht was een bloeduitstorting, geen oogkasbreuk.

Op al haar ledematen zaten blauwe plekken of schaafwonden maar geen breuken. Wel een gekneusde knie. Al die uren op de eerste hulp was ze bij en helder. Ik stond al die uren naast haar en probeerde de artsen te helpen met het stoppen van het bloeden. Af en toe liep ik naar buiten om even diep adem te kunnen halen.

Zo veel bloed……mijn kind in al dat bloed……

………wordt vervolgt

6 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: