De Toestand

SMI (sociaal medische indicatie)

Een tijd geleden schreef ik een aantal blogs dat ik vakanties met de kids om mij heen nogal pittig vind. En dat ik op zoek was naar een oplossing voor de kleuter. Ik had contact met instanties over de mogelijkheden die er in mijn opinie wel zouden zijn maar werd daarin behoorlijk teleurgesteld.

Mijn laatste troef was aanspraak maken op kinderopvang middels een SMI (Sociaal Medische Indicatie) na een kort contact met een medewerker bij de Gemeente bleek ik in de doelgroep te passen en kon ik de aanvraag op papier gaan uitwerken.

Ik vulde formulieren in liet mijn shrink een brief opstellen en de echtgenoot kopieerde en verzamelde het nodige wat erbij gevoegd moest worden. De dik gevulde envelop ging de deur uit en toen brak de tijd van wachten op antwoord aan.

Het antwoord kwam en was teleurstellend: de kleuter was te oud voor deze regeling. Maar ook mensen zoals ik hebben wel eens geluk. De gemeente wilde namelijk uit coulance toch een deel van mijn voorstel bekostigen.

Hier zit dus een blij ei, want dit is toch een heel erg mooi kado wat ik toegeworpen krijg. Ook voel ik me wel  beetje schuldig dat ik hem straks in de vakanties naar de kinderopvang breng. Echtgenoot moest ook een paar keer slikken bij het idee.

Tot nu toe is 2017 het jaar van de openheid, ik ben open over mijn dissociatie ik neem stappen om beter voor mezelf te zorgen zoals de kinderopvang voor de kleuter. Ik breng meer in praktijk wat ik heb geleerd de afgelopen jaren in de sessies met therapeut. En het voelt goed!

Op dit moment voel ik me goed en zitten dingen mee, daar ben ik blij mee en dankbaar voor want dit soort positieve gevoelens zijn voor mij niet gebruikelijk.

 

 

6 reacties

 • Kakel

  Ik denk dat je voor kleuter een betere moeder kunt zijn als hij af en toe naar de opvang gaat. Daar heb jij dus niet als enige baat bij.Het leest alsof je in een opgaande lijn zit. Ik hoop van harte dat deze blijft doorzetten en dat 2017 jouw jaar wordt!Lieve groet.

  • Lotus Lilly

   Het ziet er goed uit voor nu. Ik ben meer wel bewust dat er na een stap vooruit weer stappen kunnen zijn die achteruit gaan, maar dat geeft niet.

 • Pien

  Wat goed van je en wat fijn dat dit geregeld kon worden. Ik begrijp je gevoel dat je je kind tekort doet nu, maar aan de andere kant: wie weet heeft hij daar straks de tijd van z’n leven. Sterkte voor je. xx

 • Nicolet

  Goed zeg! En als ik naar mijn kind kijk, is de opvang zegt hij stom. Maar als hij binnen is gaat hij gelijk spelen en als ik hem op wil halen is er altijd nog wel iets dat eerst moet gebeuren. Dus ik hoop dat je Kleuter het straks enorm naar zijn zin zal hebben en dat het voor jou fijn is om het niet volledig om je heen te hebben in die vrije periodes.

  • Lotus Lilly

   Daar ben ik het helemaal mee eens, ze worden er sowieso socialer van, en leren er ook een hoop en dan bedoel ik eigenlijk de interactie met spelen met andere kinderen enz enz.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: