De Toestand

Wat eten we vandaag #Koreaans en Indisch

Ik heb zowaar weer eens een foto gemaakt van een maaltijd die ik graag wil delen. De kip marineerde ik met een mengsel van miso. Wat is miso?

Miso is een gefermenteerde sojabonenpasta. De smaak is lastig te omschrijven en er zijn dan ook nog eens aantal soorten. Ik gebruik de Organic Japanese brown rice Miso van Clearspring. Het ruikt verrukkelijk en doet me direct denken aan het eten bij een Sushirestaurant. De smaak is zoutig, in ieder geval niet zoet.

Het is een basispasta die overal voor te gebruiken is, zowel als broodbeleg – moet er zelf niet aan denken- of  als basis voor soep en in mijn geval van vandaag als basis om de kip te kruiden. Als tegenhanger voor het zoutige werd er pruimenpasta genoemd in het recept maar dat had ik niet in huis, ik moet ergens de grens trekken van ingrediënten die in mijn kastjes staan.  Daarom maakte ik een groente gerecht wat wat zoetig van smaak was namelijk: Toemis boontjes.

De boontjes mengde ik met een zakje prei van eigen tuin, en ik deed er wat ketjap, knoflook, laos, gula djawa en een bouillonblokje bij en kookte tot de groenten gaar waren.

Als side dish was er rijst en (zoals bijna iedere dag) zoetzure komkommer en ook sla. Wat gebakken uitjes erbij en eten maar.

Dit is echt een aanrader, denk dat niet iedereen de ingrediënten in huis heeft of wil halen maar mocht je dit eens willen eten bij mij? Dat kan! Gezellig! 🙂

3 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: