Moestuin

kuikentjes

Daar zijn ze dan……de kuikens! Vanmorgen drie kwartier heen en drie kwartier terug in de auto en het resultaat mag er zijn. We hebben er 11 nieuwe kipjes bij.Het zijn vier verschillende rassen:

Op dit moment kan ik alleen de kuifhoen herkennen aan zijn kapsel maar de rest lijkt op elkaar. De kleuren worden ook nog heel anders.
Kleuter is er blij mee, ik vertelde hem dat hij ze allemaal mag hebben en dat ik er voor ga zorgen als hij geen tijd heeft 🙂

We weten nog niet of het hennen zijn of haantjes, dat wordt in  de loop van de tijd past zichtbaar. Ik hoop voor de kleuter dat het voornamelijk hennen zijn, want als het aantal hanen groter is dan de hennen hebben we echt een probleem (kunnen ze niet bij elkaar ivm vechtpartijen).

We hebben een leuke maar ook drukke dag gehad, het lijkt erop dat echtgenoot ook besmet is geraakt met het kippenvirus 🙂

Wordt vervolgt

9 reacties

  • Lotus Lilly

   Het schijnt dat je ze met kattenvoer heel tam kan maken, dus dat gaan we ook doen, niets is zo fijn als knuffelen met dieren, en vooral met hele kleine zachte dieren 🙂

 • Pien

  Wat enig die kipjes! Lijkt me zo leuk om een paar in de tuin te hebben scharrelen. Maar met 3 poezen hier in huis, vrees ik dat ze binnen de kortste keer dood zijn. Geniet van je kipjes, het zijn mooie rassen. 

  • Lotus Lilly

   Ik heb foto’s gezien van honden en katten samen met kippen, ik vraag me af hoe mensen dat voor elkaar krijgen dat die samen kunnen leven.

 • Rietepietz

  Zelf heb ik liever geen dieren maar wat zóu ik het heerlijk vinden als de buren kippen , en vooral een haan, zouden hebben. Klinkt altijd zo leuk dat gescharrel van die kippetje en het leukst wakker worden is het natuurlijk van hanengekraai. Kun je niet naast me komen wonen?

  • Lotus Lilly

   Je maakt me aan het lachen met je lieve bericht, heel toevallig zijn we aan het rondkijken naar andere woonruimte, het liefst met veel land waar mijn kippen kunnen rondscharrelen 🙂 x

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: