De Toestand

Stichting STRAKX

De Stichting STRAKX heeft als doel om de behandelmogelijkheden van volwassenen die in hun jeugd getraumatiseerd zijn te verbeteren. Voor ­volwassenen die lijden onder de gevolgen van jeugdtrauma’s zoals ­mishandeling, verwaarlozing en seksueel misbruik ontbreken goede ­behandelingen. STRAKX brengt daar NU verandering in.

Lijden verlichten

Volwassenen die in hun jeugd lang­durig te maken hebben gehad met aanhoudende, levensbedreigende situaties zoals fysieke en/of psychische mishandeling, verwaarlozing en seksueel misbruik lopen kans op ernstige ­­psychische, fysieke en maatschappelijke problemen. Jaarlijks groeit het aantal mensen dat hiermee te maken heeft met meer dan 100.000. De maatschappelijke kosten bedragen 2 tot 3 miljard euro per jaar (ACE Studies, CELEVT, NJI, TNO, Trimbos). Traumatische jeugdervaringen zorgen vooral voor heel veel leed. Toch is dat leed te verlichten en zelfs op te heffen als er voldoende effectieve traumabehandelingen beschikbaar zijn. Helaas ontbreekt het daar in Nederland nog aan.

Lange zoektocht

Het is niet ongebruikelijk dat mensen tien tot twintig jaar (tevergeefs) zoeken naar passende traumabehandeling. Ook is er nauwelijks wetenschappelijk onderzoek op basis waarvan werk­zame behandelingen kunnen worden ontwikkeld. STRAKX gaat daar verande­ring in brengen.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: