De Toestand

Less is more en more is less

Ik ben geen voorstander van medicijnen slikken. De reden daarvan is voor mij logisch, vroeger was er één keukenkastje in huis gevuld met van allerlei soorten pillen. Er werd eigenlijk nooit een diagnose gesteld maar er werden enorm veel pillen gegeten, de huisarts was toentertijd nogal scheutig en op het moment dat hij vraagtekens ging zetten bij de pillenslikkerij werd hij vervangen door een andere arts.

Godzijdank heh ik weinig gemankeerd tot dusver en op het slikken van een paracetamolletje heb ik weinig tot geen pillen hoeven gebruiken.

Tot nu dus. En dan besef je pas hoeveel effect een klein miserabel pilletje heeft op je functioneren. Neem nu die antipsychotica, naast de voordelen van het niet meer hebben van nachtmerries zijn erop een aantal pittige nadelen.

Ik kreeg bijvoorbeeld enorme zere tieten…het kan een soort van overgangsklacht zijn maar volgens de bijsluiter van bovenstaande pil kan de melkproductie ook weer op gang komen. Ik heb ook echt even gedacht dat ik een druppel melk had gelekt. Het was niet alleen maar dat want ik kon bijvoorbeeld ook geen serie meer volgen. Lukte gewoon niet. Concentratie was ronduit ver te zoeken.

Nog even over die bijsluiter: na het lezen van het papiertje werd ik pas goed onpasselijk, stond er nu werkelijke in dat je een soort van Gilles de la Tourette-achtige symptomen kunt krijgen?

Ik werd een beetje moe van mezelf, de hele dag door was ik mezelf aan het monitoren wat er nu weer op was komen zetten en waar ik last van had. Door het slikken van pillen voor je hersenen merk je dus dat er heel wat processen in het lichaam worden gestuurd. Zo kreeg ik de indruk – er waren symptomen – dat mijn bloedsuiker aan het stijgen was. Ook iets waar ik niet op zat te wachten. En ik kreeg last van tja…hoe omschrijf je dat eigenlijk………….euh……..soort van evenwichtsstoornissen.

Op een gegeven moment heb ik bedacht dat het doel niet de middelen heiligt. sodemieter op zeg..wat moet ik nu met die extra kilo’s, die zere tieten en ander vaag gedoe?

Ik ben dus gisteren gestopt met die antipsychiotica pillen. Ik ben per slot van rekening niet eens psychotisch…dan maar weer lekker in de nachtmerries hoor….dat is per slot van rekening minder erg.

Helemaal in mijn eentje besloten – wat al een mooi wonder is- en ik voel me stukken beter. Ik heb besloten dat er alleen nog maar dingen af mogen voorlopig. Dus less is more en more is less. Of die stoere taal ook echt zoden aan de dijk zet weet ik nog niet maar daar komen we op termijn wel achter.

3 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: