De Toestand

Donderdag therapiedag #40

Ondanks het zwaar beladen gesprek van een week geleden kwam ik nu goed gemutst bij peut aan. Uiteraard was ze benieuwd hoe ik de afgelopen week door was gekomen.

Ik nam aan dat ze in haar handen zou klappen van blijdschap bij de mededeling dat ik er maar een dagje last van had gehad maar werd daarin teleurgesteld. Haar interpretatie van het verhaal was dat ik het verdrongen heb omdat het te zwaar is om mee om te gaan. Gezien mijn geschiedenis klinkt het allemaal erg logisch, ik had er zelf niet bij stil gestaan maar vermoed dat het waar is. Anyway: het komt mij wel goed uit.

Wie van zwarte humor houdt kan dit wellicht waarderen: peut en ik waren het ergens niet over eens, zij was behoorlijk stellig in haar overtuiging en om dat kracht bij te zetten riep ze dat ze haar hand ervoor in het vuur wilde steken, waarna ik meteen opmerkte dat ik mee deed! En dat zei ik alleen omdat ik òòk overtuigd was van mijn gelijk.

Ze haakte weer in met de mededeling dat dat wel de domste opmerking is die je kan maken tegen iemand die automutileert 🙂

De nieuwe medicatie is ook een uitdaging. De sterkte die was schrik had voorgeschreven werd niet vergoed door zorgverzekering. Apotheek bedacht een oplossing, ik kreeg een hogere dosering en moest die dan door midden doen, deze werd wel vergoed. Ik nam het mee naar huis en zag thuis pas dat de pillen erg klein waren, te klein om te breken wat vervolgens ook uitliep op een boel geknoei.

Vandaag belde shrink en kwamen we tot de oplossing dat ik qua dosis de lucht in ga, dan hoef ik ook niet te martelen met die pilletjes. Ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken, ik heb een hele nare hoofdpijn, de eerste weken voel je wel degelijk een verandering in je hersenen. Hopelijk gaat het snel over.

2 reacties

  • Pien

    Ja verdraaid zeg, daar heeft je peut een punt. Ik dacht ook al: jeetje wat heb je dat razendsnel op een rijtje maar dat kan in jouw geval dus alleen maar door dissociatie. Toch hoop ik dat je nog een aantal fijne en goede gesprekken bij haar mag hebben, en dan graag zonder automutilatie. 😉
    Sterkte met het verhogen van je medicatie, dat duurt ook weer effetjes voordat je lijf er aan gewend is.

  • Kakel

    Ik hoop dat de hogere dosering medicijnen je meer rust brengt. Wennen is altijd weer vervelend maar uiteindelijk zul je erop vooruit gaan. Lieve groet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: