De Toestand

sorry

Ik zeg sorry tegen alle mensen tegen wie ik vanmorgen een beetje heb staan liegen. Met name de medewerker van de apotheek waar ik al jaren kom en die altijd zo vriendelijk en aardig is. Ook vanmorgen, terwijl ik gewoon niet de waarheid vertelde.

Maar wat had ik dan moeten doen? Ik kwam een tube zalf halen die ik net van de dokter voorgeschreven had gekregen en ik had ook een kous en grote wondpleister nodig. De kous moest worden opgemeten en daar ging het dus mis. Want ze zag mijn wond waarvoor alles nodig was en vroeg zich af wat er toch met me gebeurt was.

Ik vertelde wel naar eer en geweten dat ik een ongeval had gehad met de scooter maar dat was natuurlijk maar de halve waarheid. En ondanks de steunende woorden van de huisarts lukte het me niet amper een kwartier later ook eerlijk te zijn.

Ik vind het vreselijk om te praten over mijn wonden vooral omdat ze komen door automutilatie, ik krab mezelf nog een keer naar de eerst hulp toe. En ik kan me goed voorstellen dat medici weinig begrip hebben voor mensen die zich zelf moedwillig verminken. Ik vind het namelijk zelf ook idioot.

De huisarts- in opleiding- was enorm vriendelijk en stelde me gerust met de woorden dat het al erg genoeg is dat de situatie zo is dat ik mezelf op deze manier martel. Ook mijn eigen huisarts die erbij geroepen werd om de wond te bekijken keek niet verbaasd of afkeurend naar me. Toch kon ik wel door de grond zakken van ellende en schaamte.

Anyway: ik heb de zalf, de pleister en de kous op en aan gedaan en nu hopen dat de brandende pijn van de ontstoken wond snel weg trekt.

 

5 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: