Kids

Jeugdarts

Het traject rondom de kleuter loopt want de jeugdarts belde terug en gaf aan een aantal opties te hebben.

Het plan wat nu wordt uitgewerkt is dat er een maatschappelijk werker op ons wordt gezet. Die zal in kaart brengen waar de problemen zitten en waar we de kleuter het beste mee kunnen helpen.

Als voorbeeld: ze willen met eigen ogen zien hoe het hier in huis gaat als ik gedissocieerd ben. Niet dat ik dat op commando kan oproepen maar ik weet wel wet het triggerd. Het gaat met name om de interactie op dat moment tussen mij en de kids m.n. de kleuter.

Uiteindelijk zal er naar meer situaties worden gekeken die voor problemen zorgen en waar eventueel hulp bij geboden kan worden.

Het voelt alsof ik niet meer alleen ben met mijn zorgen, de jeugdarts had namelijk erg goed naar mij geluisterd en mijn hulpvraag ook zeer serieus genomen. Ik heb dan ook vertrouwen in het traject wat wordt opgestart ook al is het voor mij ook zwaar.

Want  kwetsbaar opstellen naar peut en shrink was geen sinecure en iemand in mijn veilige huis binnenlaten die mij nauwgezet gaat observeren is ook wel wat hoor. Maar goed, ik heb dit zelf opgestart en uiteindelijk wil ik er geen al te groot punt van maken want het gaat niet om mij maar om mijn kleutertje.

Helaas zijn er wachtlijsten en ook in mijn geval moeten we even geduld hebben voor het allemaal gaat lopen.

Volgens mij zijn we op de goede weg…….

One Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: