Kids

De intake bij CJG

Ik had laatst de intake bij het Centrum Jeugd en Gezin. Het verliep buitengewoon goed want om eerlijk te zijn had ik er wat tegenop gezien. Het is soms lastig uit te leggen aan anderen wat nu precies de hulpvraag is of begrip te krijgen voor mijn knelpunten.

Scheelt natuurlijk dat mensen die werken met kwetsbare doelgroepen vaak wel over de juiste kennis bezitten. Zo ook deze dame, het klikte gewoon heel erg goed tussen ons. Zelfs zo goed dat ik durfde te zeggen dat ik hoop dat ze bij ons in het gezin terecht komt. Ze zou haar best doen.

Het gesprek duurde best lang waarbij ik voornamelijk aan het woord was maar door de manier hoe haar interactie was ging het best snel voorbij. Ik, die altijd bang is om voor zichzelf op te komen kon het niet nalaten om te vragen of zij ook vond dat hulp wenselijk was.

Noodzakelijk zelfs, was haar antwoord.

Het gesprek wordt op papier samengevat en vervolgens voorgelegd aan het team die zal meedenken over het traject wat zal worden uitgezet. Hoogstwaarschijnlijk ook bij een GGZ instelling in de buurt, al is de kleuter daar nog wel wat jong voor.

Er zal nog wel wat water door de Donau gaan voor het duidelijk wordt hoe het vorm gegeven gaat worden. Maar het is van start gegaan…kan alleen maar beter worden hoop ik.

2 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: