Moestuin

Wie goed doet….

….goed ontmoet.
Het waren de woorden van echtgenoot gisteren.

En de aanleiding daarvoor was een aantal nieuwe kippen die mijn ‘toom’ kwamen versterken. Ik ging op pad om één haantje op te halen en kwam thuis met vijf nieuwe knapperds.

Het haantje zat namelijk tussen vier prachtige zijdehoenders die ik na het slaken van een paar kreten van vreugde ook mee mocht nemen. De beste mensen wilden van de kippen af en zagen blijkbaar in mij een goede pleegmoeder.

Zijdehoenders stonden vanaf al heel hoog op mijn verlanglijstje, ze zijn lekker fluffy, makkelijk in de omgang en broeden ook graag eieren uit.

De teller staat nu op 19 kippen. En ik hoop dat er alleen maar kippen bijkomen en er verder niet verdwijnen. Er staat nu een val klaar om de predator(s) gevangen te nemen.

Dat is wel het enige nadeel van het houden van kippen, het ongedierte die het met zich meebrengt. Van alle kanten loert gevaar daar op mijn volkstuin. Er zijn in het verleden vossen geweest die een veldslag bij mijn buurman hebben gehouden en als ik me niet vergis hebben we nu te maken met een (beschermde) steenmarter. Ook roofvogels pakken graag een kipje mee op hun vlucht.

Dat getrut met die kippen zorgt er trouwens wel voor dat ik niet zo heel vaak denk aan de uitslag van het onderzoek die ik deze week ook krijg 🙂

Eén reactie

  • Pien

    Fijn dat je kipjes je afleiding geven. Ik hoop op een uitslag voor je waar je iets mee kunt want dat zou fijn zijn. En wat een gedoe zeg, met die roofdieren die het op je kippen hebben voorzien. Hoop dat je hem vangt!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: