De Toestand

Donderdag therapiedag #50

Ik weet niet hoeveel ‘therapiedagen’ er nog volgen nu de afspraak bij de GGZ dichterbij komt. Ik weet wel dat ik het nieuws van de afspraak vandaag besprak met therapeut. Wat er allemaal wel niet in mijn hoofd begint te spelen nu ik ga fantaseren over de intake.

Ik ben bang dat ik tegenover iemand kom te zitten die me wederom het hemd van het lijf vraagt. En die natuurlijk ook weinig van mijn achtergrond weet. Als ik pech heb dan heeft ze het pakket papier van de shrink niet doorgelezen.

Dat die intaker op een gegeven moment vast stelt dat ik helemaal niet in aanmerking kom voor behandeling omdat ik in hun ogen niet veel mankeer. Of dat ik de boel helemaal verpruts door van de stress te gaan dissociëren en wel overkom alsof ik het allemaal snap, maar er werkelijk niets van vast leg in mijn hersenen.

Dat ik uiteindelijk akkoord ga met een behandelplan waar ik niet achter sta.

Dat dus. Dat soort dingen. Die spelen in mijn hoofd.

Er is maar één redmiddel in dit verhaal. Therapeut. Die moet mee. Dat had ik afgelopen week al bedacht. Bij haar voel ik me veilig en zij zal er vast voor zorgen dat ik op de juiste plek terecht kom. En ik heb legio redenen om in haar buurt te willen zijn tijdens het begin van de transitie.

En ik mocht ze vanmorgen dan ook allemaal opnoemen bij therapeut. Nooit eerder had ze deze vraag gehad en ze wist ook niet of het gaat gebeuren. Overleggen gaat ze het wel met shrink.

Ik zou het echt buitengewoon fantastisch vinden als ze mee zou gaan, maar ik acht de kans zelf ook klein. Dit zijn dingen die ik zelf ook kan en zou moeten doen. Ongeacht wat voor stress dit met zich meebrengt. Dit verprutsen is sowieso onmogelijk volgens peut. Ik weet dat nog zo net niet.

Ik heb wat tips meegekregen van peut en die ga ik komende week uitwerken op papier. Dan hoop ik dat het uiteindelijk heel erg mee gaat vallen. Zoals eigenlijk heel veel dingen mee vallen als ik ze achter de rug heb.

5 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: