De Toestand

Donderdag therapiedag #51

Therapeut heeft besloten niet mee te gaan, ik ga deze komende week dus met echtgenoot. Jammer maar geen man overboord.

Ik heb een bak aan tips meegekregen en ik denk dat het wel goed gaat komen. Ik lig er niet wakker van maar denk er wel meerdere keren per dag aan. Alsof ik op sollicitatiegesprek ga, en als ik niet mijn best doe niet aangenomen wordt. Zoiets.

Ik heb het gevoel dat als ik de drempel overstap er no-way-back is. Hoe dan ook, ik ga er wel voor zorgen dat ik genoeg tijd krijg om afscheid te nemen van peut en shrink.

Verder zijn er interessante ontwikkelingen binnen het gezin waar ik ben geboren. Tot aan vorige week was ik -en ook de hele familie- in de veronderstelling dat ik als enige zichtbare schade had opgelopen in mijn jeugd.

Maar ik ben niet het enige kind en er is een ander kind waar iets groots en heftigs staat te gebeuren. Ik hoop er deze week meer over te horen want ik maak me zorgen.

De kerstboom staat hier al trouwens, gezellig toch?! Er wordt ook aandacht geschonken aan Sinterklaas maar dat kan prima naast de kerstboom had ik bedacht. Nog een paar dagen en het is december, dan komen de feestdagen er aan. Ik heb er zin in. We brengen sowieso een dag door met (schoon)familie en we zijn een dagje thuis.

En jullie? wat doen jullie met de feestdagen?

7 reacties

 • Pien

  Het verbaast me niet dat er meerdere kinderen in je gezin van herkomst zijn die schade hebben opgelopen. Dat kan ook bijna niet anders, alleen reageren kinderen er anders op in hun gedrag. Wie weet kom je weer in contact met hem of haar (als het goed voor je voelt, geen idee natuurlijk).

  Met Kerst hebben we alle kinderen thuis en dat is aan de ene kant fijn maar geeft ook weer stress en onrust. En ik heb nog geen idee of ik een boom neerzet, ik ben aan het kijken voor een houten geval, dat neemt niet zoveel ruimte in.

  • Lotus Lilly

   Houten bomen zijn best leuk! en makkelijk op te ruimen 🙂 Ik heb een klein wit neoboompje staan, ook handig ivm weinig ruimte.

   Ik ga deze week hapje eten met mijn broer (10 jaar ouder dan ik) We hebben de laatste jaren af en toe contact. De relatie tussen mij en de anderen is zo gemanipuleerd door onze ouders dat er enorm veel wantrouwen is onderling. Zò zonde 🙁

    • Lotus Lilly

     Ik heb zoveel inzichten gekregen de afgelopen jaren dat ik die graag met hen wil delen. Juist omdat zij aan het overleven zijn zonder enige vorm van hulp. Nu ik mezelf beter ben gaan begrijpen, begrijp ik mijn broers ook beter. Daarnaast is er ook veel duidelijk geworden over het gedrag van onze ouders, ik kijk er nu anders naar dan voorheen – daarmee bedoel ik niet positief hoor- Dat schept op de één of andere onduidelijke reden ook weer een soort van band. Het zijn alleen zijden draadjes waarover we lopen.

 • Eric

  Met Kerst heb ik geen band. De warmte speelt zich vooral af op al die andere 363 dagen. De vraag of ‘ze’ op een andere datum dan Kerst wilden komen werd met gejuich ontvangen. Geen keuzestress voor hen. We zijn met Kerst samen en genieten daarvan. Heerlijk 🎄

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: