De Toestand

Toedeledookies

Ik ging kennismaken en de wereld is niet vergaan. Ik was in mijn eentje en ik was lichtelijk zenuwachtig. Ik had al wat gegoogeld op de naam en had ook informatie gevonden over deze jongeman. Dat hij jong is, is een feit. Scheuren in zijn jeans met daaronder Vans die mijn kinderen ook hebben.

De setting bij mijn huidige behandelaar vind ik ontspannen, lekkere stoelen rond een salontafeltje met daarnaast een staande lamp. Er staat ook wel een bureau in de kamer maar die staat verderop. Ook bij Shrink staat er een grote bank waar je lekker op kan zitten.

Ik zat nu dus op een stoel aan een tafel en aan de andere kant zat hij. Een klein beetje in mijn space merkt ik, je kan niet alles hebben. Hij stak al vlot van wal en ik probeerde zo goed en kwaad als het kon mee te werken.

De tijd vloog voorbij en aan het einde van het gesprek deed zijn vraag over mijn ‘tattoo’ het ijs meer breken dan ik had gedacht. Hij begon enthousiast te vertellen over de tattoo-plannen die hij had voor zijn onderarm.

Ik ben geen vreemde voor hem, hij had alles doorgelezen wat er over mij bekend was en dat voelt raar. Iemand die ik niet ken, heeft bijna alles gelezen over mijn duistere brein en dan vraag je je toch af hoe deze persoon tegen je aan kijkt. Professioneel als therapeuten zijn zullen ze daar nooit eerlijk een antwoord op geven.

Ik ben bang. Ik ben bang voor het afscheid wat op rasse schreden nadert. Ik ben bang dat ik niet met het verlies kan omgaan. Ik ben bang dat ik mezelf wat ga aandoen. Dat is wat ik al eerder heb gemeld bij de intake en wat ik ook vanmorgen heb gezegd. Ik wil dat mensen mij beschermen, weten hoe link deze situatie voor mij voelt. Ik wil mezelf niks aandoen maar ik heb mezelf vaker in crisis situaties meegemaakt en ik weet hoe sterk het gevoel kan zijn. Hoe verdoofd ik me kan voelen en hoe weinig er nog binnenkomt van mijn omgeving.

Ik heb al een paar keer afscheid moeten nemen van iemand van wie ik hield of met wie ik een sterke band had. Ik kan daar niet mee omgaan, dat is mijn ervaring. En hoe zal dat dan gaan voelen als ik therapeut voor het laatst ga zien?

Eén reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: